Studieinformation

Kvinnlig student i samtal med annan student vid pågående mingel. Foto: Niklas Björling.

Bli studentambassadör för Stockholms universitet!

Som studentambassadör får du bland annat medverka på skolbesök, utbildningsmässor och universitetets Öppet hus. Där svarar du på frågor och är en förebild för blivande studenter. Det är ett socialt och meriterande extrajobb som går bra att kombinera med studier.

Höstlöv. Foto: Mostphotos/Erik Reis

Studentevenemang i höst

I kalendern för utbildning hittar du roliga och nyttiga evenemang för dig som student på Stockholms universitet. Få tips på allt från hur du kan planera dina studier, läsa vetenskapliga artiklar, förbättra dina jobbsökarstrategier till lunchyoga. 

Man som öppnar porten i entrén Svante Arrhenius väg 21A. Foto Eva Dalin.

Boka grupprum för enskilda studier

Som student vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen har du möjlighet att boka grupprum i våra lokaler i Frescati Backe, Svante Arrhenius väg 21 A. Läs mer för att boka. 

Ung kvinna bakifrån ute i naturen vid sjö, med ryggsäck som sträcker upp sina händer i luften.

Matnyttigt i lunchtid - inspirationsföreläsningar

Varje onsdag kl. 12.15-12.45 annordnar Studentavdelningen olika informations- och inspirationsföreläsningar digitalt via Zoom. Teman som tas upp är bland annat studieteknik, studiemotivation, internationella utbyten och karriärvägar. Bara koppla upp dig och delta!

Föreningen Lärastudenterna vid Stockholms universitet

Lärarstudenternas egen förening

Föreningen Lärarstudenterna (LäS) är lärarstudenternas egen ämnesförening vid Stockholms universitet. De anordnar bland annat insparque, pubar, sittningar andra studiesociala aktiviteter samt representerar lärarstudenter vid akademiska och studentikosa högtider.

Höstterminen 2020

Delvis undervisning på campus under HT2020

Under höstterminen kommer undervisningen på institutionen till största delen vara fortsatt webbaserad. Dock kommer vissa moment i undervisningen ske på campus, på ett så säkert sätt som möjligt. Mer information hittar du i schemat och på din kurssida i Athena.

Information

Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

Information om universitetets ställningstaganden, frågor och svar, och nyheter om forskning och annat relaterat till coronaviruset.

Öppettider för institutionens lokaler

Institutionens lokaler vid Svante Arrhenius väg 21 A är nu öppna för studenter som har schemalagd campusundervisning. Mer information om vad som gäller vid campusförlagd undervisning hittar du på din kurs Athenasida.

Övriga som vill besöka institutionen är välkomna att kontakta oss via mejl eller telefon.