Vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen bedrivs utbildning på grund-, avancerad- och forskarnivå inom fyra ämnen: barnkultur, barn- och ungdomsvetenskap, förskoledidaktik och fritidspedagogik. Vi ger drygt 25 fristående kurser, två lärarutbildningar på grundläggande nivå, två masterprogram och ett antal kurser inom andra lärarutbildningar.

Institutionens forskarutbildningsämnen är barn- och ungdomsvetenskap samt förskoledidaktik. Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen består idag av fyra avdelningar och här arbetar drygt 140 medarbetare. Inom den tekniska och administrativa avdelningen arbetar ca 23 personer med personal-, ekonomi-, teknik- och lokalfrågor samt kursadministration.

Arbetsuppgifter
Som utredare bistår du framförallt prefekter och administrativ chef, men också studierektorer med utbildnings- och studieadministrativa frågor. Arbetet innefattar att förbereda och skapa underlag för beslut, göra utredningar och utarbeta förslag, följa upp och granska verksamheten.

Du arbetar med underlag och sammanställningar kring bland annat remisser, utvärderingar, dimensionering av institutionens utbildningar och tar fram statistik och prognoser kring antal studenter, registreringar, prestationer, lokalplanering samt tjänste- och bemanningsplanering.

Dina arbetsuppgifter inkluderar strategiskt och operativt arbete, enskilt och tillsammans med andra i organisationen, samt att delta i utveckling av styrdokument och kvalitetssäkringsprocesser. Andra administrativa uppgifter som förekommer inom institutionen kan komma att ingå i anställningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk examen och minst fem års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter vid högskola. Du bör även ha god kunskap om utbildnings- och forskningsfrågor inom högskolesektorn samt ha lätt för att utrycka dig i tal och skrift.

Det är viktigt att du har en god analytisk förmåga, är kreativ och tänker strategiskt. Anställningen ställer även krav på flexibilitet, ansvarstagande och en förmåga till helhetssyn. Du förväntas arbeta självständigt och effektivt med prestigelös samarbetsförmåga och ett noggrant ordningssinne.

Då arbetet innebär många kontakter med kollegor och personal lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper som social kompetens och god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Anställningsvillkor
Anställningen är ett föräldravikariat på 12 månader, heltid. Tillträde januari 2019. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av administrativ chef, Gabriella Wingård, tfn 08-1207 6240, gabriella.wingard@buv.su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.