Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att administrera och leda kurser, undervisning och handledning på grundnivå och VFU-besök hos studenter i förskolan, där trepartssamtal ingår, samt därtill hörande administrativt arbete i anslutning till aktuella kurser.

I anställningen ingår bl.a. att leda, organisera och administrera kurser och genomföra undervisning av studenter i praktiska arbetsuppgifter och handledning i anslutning till VFU för att utveckla studenternas praktiska färdigheter i didaktiskt arbete med förskolebarn, särskilt med fokus på språk och kommunikation. I uppdraget ingår också att förbereda studenterna inför mötet med föräldrar, skolledning och övrig förvaltning.

Behörighetskrav
Behörig att anställas som adjunkt är den som avlagt minst magisterexamen i förskoledidaktik, didaktik, pedagogik, barn- och ungdomsvetenskap eller annat relevant ämne, alternativt den som har avlagt förskollärarexamen med dokumenterad erfarenhet från relevant vidareutbildning.

Erfarenhet från undervisning i förskola eller grundskolans tidigare år är ett krav liksom erfarenhet av handledning och undervisning av lärarstudenter och förskollärare.

För behörighet krävs att den sökande har mycket god ämnesmässig anknytning till förskollärarprogrammet.

Som allmänt behörighetskrav gäller att ha såväl förmåga att samarbeta som den förmåga och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Svenskspråkighet är ett krav vid tillsättningen, då den största delen av kurslitteraturen är på svenska och behandlar en nationell kontext där examinationsuppgifter och övriga studenttexter ska läsas och återkopplas på svenska.

Bedömningsgrunder
Vikt fästes vid den sökandes pedagogiska skicklighet visad genom undervisning och handledning av studenter på grundnivå.

Vikt fästes vid en visad ämnesmässig kännedom och organisatorisk skicklighet.

Vikt fästes vid den sökandes förmåga att samarbeta väl med arbetskamrater bland lärarkollegor, teknisk administrativ personal och forskare.

Särskilt meriterande är erfarenheter av undervisning i och praktisk erfarenhet av arbete i förskola/förskoleklass. VFU-erfarenheter och erfarenheter av att bedriva trepartssamtal är också betydelsefulla. Betydelsefullt är också kunskaper i förskoledidaktik med inriktning mot pedagogisk dokumentation och kreativa och praktiska lärprocesser.

Prövningen av den vuxenpedagogiska skickligheten kommer att ägnas större omsorg än prövningen av relevant verksamhetserfarenhet från förskoleområdet.

Anställningsvillkor
Anställningen är tidsbegränsad till sex månader och avser del- eller heltid från 2018-05-01. Anställningsformen adjunkt vid Stockholms universitet innebär inga befordringsmöjligheter till vetenskapliga anställningar på högre nivå.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av studierektor Helena Bergström, tfn 08-1207 6505, helena.bergstrom@buv.su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetets anställningsordning och anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.