Forskning

skolforskningsinstitutet_logga

Utlysning av forskningsmedel 2018

Skolforskningsinstitutets utlysning av forskningsmedel för praktiknära skolforskning 2018 kommer att öppnas 14 mars och stänger 9 maj. För dig som redan nu vill börja planera en ansökan så kommer det inte att bli några större förändringar från förra årets utlysning.

Vetenskapsrådet - Resultatdialog 2017

Kan forskarskolor bidra till bättre lärarutbildning?

Frågan var rubriken på ett panelsamtal som Vetenskapsrådet arrangerade under konferensen Resultatdialog i Aula Magna.

Forskningsnyheter

  • Gästseminarium: Anna Lundberg, professor välfärdsrätt, LU 2018-02-19
  • Masterdag på Buv Alumni 2018-02-19 Samtal forskning i barn- och ungdomsvetenskap eller förskoledidaktik. Vad innebär det att vara masterstudent? Vad läser du om du går ett masterprogram på Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen? Passa på och kom och lyssna på studenter och programansvariga för våra masterprogram.
  • Passionerad forskare ny professor på BUV 2018-02-15 Arniika Kuusisto, är ny professor på Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen, Stockholms universitet. Hon har närmast i tid varit docent vid Faculty of Educational Sciences, University of Helsinki och innehar titeln Hedersforskare på Department of Education, University of Oxford.
  • Hjärnvägar bidrar till fler ledtrådar 2018-02-05 Forskarlaget i Hjärnvägar uppmärksammas för okonventionellt och tvärvetenskapliga metoder inom pedagogiken för att undersöka hur barn och unga lär sig. Se artikeln i Pedagogiska magasinet, och intervju med Hillevi Lenz Taguchi, professor, Barn- och ungdomsvetenskapliga instituitonen.
  • Emilie Moberg. Foto: Niklas Björling, Stockholms universitet. Fem frågor till... Emilie Moberg 2018-01-24 När barnen bryter mot det regler som förskolan har satt upp, kanske med läroplanen i ryggen, är de med och påverkar hur pedagogerna förhåller sig till läroplanen, menar Emilie Moberg i sin avhandling.
Nihad Bunar. Foto: Eva Dalin.

Intervjuer och föreläsningar

Läs intervjuer och se föreläsningar med våra lärare och forskare.

KONTAKT

Prefekt och forskningsansvarig
Mats Börjesson
prefekt@buv.su.se

Föreståndare Förskoledidaktik
Anna Palmer

Programansvarig Masterprogram i förskoledidaktik
Åsa Bartholdsson

Programadministratör
Maria Lund

Studentexpedition
Rum 202, plan 2, Frescati Hagväg 20B.
E-post: studentexpedition@buv.su.se