Foto: Frida Lindberg/Den Pedagogiska Designbyrån

Film är ett språk som talas i hela världen. En unik kombination av ord, bilder, rörelse och ljud med fantastiska möjligheter till kommunikation. Vi behöver inte kunna kommunicera med samma ord för att förstå varandras filmberättelser. Tidigare var filmskapare någonting otillgängligt och komplicerat men i och med dagens teknik såsom smartphones och surfplattor har det på några år blivit enkelt och tillgängligt för nästan alla. Denna mötesplats handlar om hur vi tar vara på denna fantastiska möjlighet i skolan. Vad händer när våra barn och unga från tidig ålder kan göra sin röst hörd genom filmskapande? Mediepedagogerna från Den Pedagogiska Designbyrån berättar mer om sina metoder och erfarenheter av filmskapande i skolan. De har sedan 2010 frilansat i många olika filmprojekt på skolor, museer och filmfestivaler, både i och utanför Sverige.

Om mötesplats barnkultur

Välkommen till Mötesplats barnkultur – en informell mötesplats för dig som arbetar med barnkultur eller bara är intresserad! Länsmusiken, Danskonsulenterna i Stockholms stad och län samt Centrum för Barnkulturforskning står bakom denna satsning som pågått med regelbundna träffar sedan våren 2012.

Träffarna är gratis men föranmäl dig gärna till: susanne.rundberg@lansmusiken.nu

Läs mer här.