Mötesplats barnkultur

5. Evenemang
  6. Mötesplats barnkultur
Mötesplats barnkultur

Välkommen till Mötesplats barnkultur – en informell mötesplats för dig som arbetar med barnkultur eller bara är intresserad! Länsmusiken, Danskonsulenterna i Stockholms stad och län samt Centrum för Barnkulturforskning står bakom denna satsning som pågått med regelbundna träffar sedan våren 2012.

Vi träffas på Musikaliska, Nybrokajen 11 i Stockholm, entrén är gratis men föranmälan önskas.

För anmälan och mer information kontakta susanne.rundberg@lansmusiken.nu.

Information läggs löpande ut på Musikaliskas hemsida.

Tider:

• Klockan 16.30: Vi öppnar för mingel och enkelt fika.
  • Klockan 17.00: dags för kvällens gästtalare.
  • Cirka klockan 18.00–19.00: informell diskussion och mer mingel.

Mötesplats barnkultur - Se spelet! Förhoppningar och farhågor om datorspelande som barnkultur

Digitala spel är en stor del av vår barnkultur, och nya sätt att ta del av den utvecklas ständigt. Den här föreläsningen kommer att handla om de farhågor och förhoppningar som detta för med sig, och diskutera de uttryck som spel tar sig i barns liv, både på och utanför skärmarna.

Mötesplats barnkultur - Barn och ungas filmskapande i skolan

Tidigare var filmskapare någonting otillgängligt och komplicerat men i och med dagens teknik såsom smartphones och surfplattor har det på några år blivit enkelt och tillgängligt för nästan alla. Denna mötesplats handlar om hur vi tar vara på denna fantastiska möjlighet i skolan. Vad händer när våra barn och unga från tidig ålder kan göra sin röst hörd genom filmskapande?

Allmän information: cbk@barnkultur.su.se

Expedition
E-post: cbk@barnkultur.su.se

Besökstid/telefontid: Enligt överenskommelse.

Studievägledare
Kontakta cbk@barnkultur.su.se för information om studievägledning.

Besöksadress:
Universitetsvägen 10D