Centrum för barnkulturforskning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Centrum för barnkulturforskning

Barnkultursymposium 2015: Ordning och reda, konsten på fredá! Om fostran, marknad och barnkultur

Det är rubriken på 2015-års barnkultursymposium som går av stapeln 18-20 mars i hörsal D8, Frescati. Vi kommer att gästas av föreläsare som Lars H Gustafsson, barnläkare och författare, Reza Saleh, Berättarministeriet, Peter Gärdenfors, professor i kognitionsvetenskap, Malena Janson, fil.dr. i filmvetenskap, samordnare barn & unga, Svenska filminstitutet samt barnboksförfattarna/illustratörerna Jonathan Lindström och Pernilla Stalfelt och många fler.

Inleder gör Suzanne Osten, regissör och Sveriges första barnfilmsambassadör den 18 mars klockan 10.00.
 
Öppet för alla - ingen föranmälan - fri entré!

Information inför vårterminen 2015

Här hittar du information om scheman, litteraturlistor, kursstarter och registreringar.

Mycket väl godkänd. Vad är kvalitet i barnkulturen?

Kan man mäta konstnärlig kvalitet? Vilka aspekter av kvalitet är särskilt viktiga inom barnkulturen? Kan vuxna verkligen bestämma vad som är kvalitetskultur för barn? Måste konst kunna begripas? Det är några av frågeställningarna som behandlas i vår senaste skrift: Mycket väl godkänd. Vad är kvalitet i barnkulturen (red Karin Helander, 2014).

Utvärdering av utbildningar i barnkultur 2013

2013 genomförde universitetskanslerämbetet än en gång en kvalitetsutvärdering av Centrum för barnkulturforsknings utbildningar i barnkultur och vi är mycket stolta över deras omdöme. I kvalitetsutvärderingen gavs betyget mycket hög kvalitet för utbildningen på kandidatnivå och hög kvalitet för utbildningen på magisternivå.

Mötesplats barnkultur på Musikaliska

Välkommen till Mötesplats barnkultur – en informell mötesplats för dig som arbetar med barnkultur eller bara är intresserad!