Centrum för barnkulturforskning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Centrum för barnkulturforskning
Ylva Ågren föreläser under rubriken ”Grattis! du har gjort ditt första inköp” –marknadens fostran i barns medievärldar.

Tack alla som kom på årets barnkultursymposium!

Ett stort tack till alla er som kom och lyssnade, föreläste, ställde frågor och på andra sätt bidrog till årets barnkultursymposium "Ordning och reda, konsten på fredá. Om fostran, marknad och barnkultur" som ägde rum 18-20 mars. Tre dagar i en nästintill fullsatt hörsal 8, med inspirerande, uppfodrande, matnyttiga och berikande föreläsningar. Nu laddar vi inför symposiet 2016, boka 16-18 mars redan nu!

Synas, höras, finnas - plats för barnkultur!

Ny skrift! Synas, höras, finnas - plats för barnkultur! (2015)

Barnkulturen syns, hörs och ges utrymme på både vedertagna och helt nya arenor. Artiklarna i denna skrift visar på angelägenhetsgraden i aktuell barnkulturforskning och praktik och baseras på 2014 års symposium.

Läs barnkultur i höst! Antagningen är öppen!

Vad är en god barndom? Är Pippi bättre än My little pony? Varför leker barn? Vilka barn syns i barnlitteraturen? Förstår barn teater? Är detta frågor som intresserar dig - läs barnkultur i höst!

Mötesplats barnkultur på Musikaliska

Välkommen till Mötesplats barnkultur – en informell mötesplats för dig som arbetar med barnkultur eller bara är intresserad!

Utvärdering av utbildningar i barnkultur 2013

2013 genomförde universitetskanslerämbetet än en gång en kvalitetsutvärdering av Centrum för barnkulturforsknings utbildningar i barnkultur och vi är mycket stolta över deras omdöme. I kvalitetsutvärderingen gavs betyget mycket hög kvalitet för utbildningen på kandidatnivå och hög kvalitet för utbildningen på magisternivå.