Utbildning

En grupp studenter sitter och pluggar tillsammans runt ett bord. Foto: Viktor Gårdsäter.

Kurser och program våren 2021

Hos oss kan du studera till förskollärare eller grundlärare i fritidshem. Du kan även läsa kurser inom barn- och ungdomsvetenskap, barnkultur, fritidhemsspedagogik, förskoledidaktik eller fördjupa dig genom Masterprogram i barn- och ungdomsvetenskap eller förskoledidaktik.

Tre studenter sitter och tittar i en mobil. Foto: Victor Gårdsäter.

Sen anmälan är öppen till hösten 2020

Missade du att söka till en utbildning under vårens sökperiod? Nu har du fortfarande chansen att göra en sen anmälan till höstens utbildningar som fortfarande har platser kvar.

Kurssidor och studiegångar

På kurssidan hittar du det du behöver veta inför kursstart som till exempel schema, kursplan, kurslitteratur, kursbeskrivning och kontakpersoner. Du som läser ett program hittar alla dina kurser i programmets studiegång.

Miljö av Helle Ambrén

Plugga vid ett miljöcertifierat universitet!

På Stockholms universitet tar vi miljöfrågor på allvar och är ett miljöcertifierat universitet sedan år 2014. Här vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen pågår ett systematiskt miljöarbete som utgår från Stockholms universitets miljöpolicy.

Höstterminen 2020

Delvis undervisning på campus under HT2020

Under höstterminen kommer undervisningen på institutionen till största delen vara fortsatt webbaserad. Dock kommer vissa moment i undervisningen ske på campus, på ett så säkert sätt som möjligt. Mer information hittar du i schemat och på din kurssida i Athena.

Information

Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

Information om universitetets ställningstaganden, frågor och svar, och nyheter om forskning och annat relaterat till coronaviruset.

Öppettider för institutionens lokaler

Institutionens lokaler vid Svante Arrhenius väg 21 A är nu öppna för studenter som har schemalagd campusundervisning. Mer information om vad som gäller vid campusförlagd undervisning hittar du på din kurs Athenasida.

Övriga som vill besöka institutionen är välkomna att kontakta oss via mejl eller telefon.

 

Terminstider

HT20: 31 augusti - 17 januari
VT21: 18 januari - 5 juni

Se även periodindelning av terminer

utbildningskatalog

Se våra kurser och program vid Stockholms universitet
Institutionen på Facebook

Studentrådet vid BUV

Logga för Studentrådet BUV

Lärarutbildningarnas Nyhetsbrev

Skärmklipp_Lärarutbildningens_nyhetsbrev.PNG