Studieinformation

Två kvinnliga studenter tittar på en laptop och en mobil

Lär dig mer om Athena lärplattform

Vill du veta med om Stockholms universitets lärplattform Athena? Läs om hur du loggar in och se film om hur du använder den samt laddar ner tillhörande mobilapp.

Porträttbild på kvinlig student som ler

Bli studiementor åt en nyanländ ungdom

I Mitt Livs Vals mentorprogram blir du som student på Stockholms universitet matchad med en nyanländ eller ensamkommande ungdom mellan 16 till 20 år och som pluggar på gymnasiet. Du får möjligheten att inspirera och motivera ungdomen till fortsatta studier efter gymnasiet. 

Illustration av: SaraMara

Vem vill du nominera till Årets lärare?

Har du haft en engagerande lärare som inspirerat dig att lära mer? Eller har du som anställd en kollega som gör framstående pedagogiska insatser? Med en nominering till det pedagogiska priset — Årets lärare 2021, har du chansen att lyfta fram och premiera just din eller er lärare.

Studenter i föreläsningssal. Foto Niklas Björling.

Evenemang för studenter

I kalendern för utbildning hittar du roliga och nyttiga evenemang för dig som student på Stockholms universitet. Få tips på allt från hur du kan planera dina studier, läsa vetenskapliga artiklar, förbättra dina jobbsökarstrategier till lunchyoga. 

Man som öppnar porten i entrén Svante Arrhenius väg 21A. Foto Eva Dalin.

Boka grupprum för enskilda studier

Som student vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen har du möjlighet att boka grupprum i våra lokaler i Frescati Backe, Svante Arrhenius väg 21 A. Läs mer för att boka. 

VT21

Fortsatt webbaserad undervisning hela våren

Vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen kommer undervisningen vara fortsatt webbaserad under hela vårterminen 2021. Beslutet har fattas av institutionsledningen i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

VFU-student i skolmiljö

Information till VFU-studenter med anledning av covid-19

Under vårterminen fortsätter VFU-kurserna att genomföras ute på förskolor och skolor, så långt det är möjligt. Universitetet arbetar för att utbildningar ska fortgå enligt plan och inte fördröjas.

Öppettider för institutionens lokaler

Institutionens lokaler vid Svante Arrhenius väg 21 A är nu öppna för studenter som har schemalagd campusundervisning. Mer information om vad som gäller vid campusförlagd undervisning hittar du på din kurs Athenasida.

Övriga som vill besöka institutionen är välkomna att kontakta oss via mejl eller telefon.