Bild på studenter som fikar
Fotograf: Eva Dalin

Bli fadder för inresande studenter

Genom att engagera dig som fadder kan du knyta internationella kontakter, träna språk, få nya perspektiv på dina studier och skaffa dig meriter inför kommande egna utbyten!

Inför varje terminstart söker institutionen studenter som vill engagera sig i fadderverksamhet för inresande utbytesstudenter. Du får information via lärplattformen.

Läs mer om vad det innebär att vara fadder och hur du anmäler dig

Bild studenter som fikar upphovsman Orasis
Upphovsman: Orasis

Möt utbytesstudenter på Internationella caféer

Alla lärarstudenter är välkomna till institutionens internationella caféer som innebär informella seminarier med intressanta teman och möjlighet att diskutera och mingla med lärarstudenter från andra länder som är här på utbyte. Du bjuds på kaffe/ te och lättare tilltugg.

Nästa tillfälle för internationellt café kommer att annonseras via www.buv.su.se/alumn och via lärplattformen.

Bild Språkstudion
Språkstudion

Träna ett nytt språk

Språkstudion arrangerar flera olika typer av aktiviteter för studenter som vill träna ett främmande språk på ett informellt sätt. Det finns bland annat tandemprogram och språkcaféer.

Läs mer: www.su.se/sprakstudion

Studenter i studenthuset Fotograf Niklas Björling
Fotograf: Niklas Björling

Förskollärarstudenter kan läsa en termin på engelska

Som förskollärarstudent kan du välja att läsa en termin tillsammas med internationella studenter och få du nya perspektiv på ditt kommande yrke och nätverka med studenter från andra länder. Tidigare har studenter från Europa, Asien och USA deltagit i kurserna.

Du får också möjlighet att utveckla din engelska vilket är en bra förberedelse för dig som vill göra något moment i din utbildning utomlands till exempel datainsamling för ditt självständiga examensarbete eller VFU utomlands.

Att ha läst en del av din utbildning på engelska är också en merit för ditt kommande yrkesliv inte minst om du vill arbeta utomlands eller på en förskola med internationell eller flerspråkig profil. Läs mer om den engelska terminen inom förskollärarprogrammet.

Arbeta ideellt i internationella organisationer

Ett annat sätt att engagera dig i internationella frågor är att bli aktiv i en förening som arbetar med frågor du är intresserad av. Det finns ett smörgårdsbord av möjligheter och här är några exempel:

Du hittar även föreningar som söker frivilliga/volontärer via:www.volontarbyran.org