Milica Stokic
Milica Stokic

Varför valde du att läsa förskollärarprogrammet vid Stockholms universitet?

Direkt efter gymnasiet började jag jobba som vikarie inom förskolan och kände att jag hade bra egenskaper som person för att jobba med barn. Jag jobbade då samtidigt inom handels men jag insåg efter en tid att det inte var det jag ville arbeta med. Därefter valde jag att söka till Förskollärar-programmet på Stockholms universitet.

Vad är det bästa med din utbildning?

Det bästa med utbildningen är att man får träffa nya människor i olika åldrar som har olika bakgrund och som bidrar mycket till utbildningen med sina olika tankar. Jag har även fått nya vänner, vem vet, en del kanske för livet. 

Hur ser kursuppläggen inom ditt program ut?

I början av programmet läser man grundläggande kurser med mycket teorier och centrala begrepp och även praktiska kurser. Senare i programmet får man fördjupa sig och börja analysera och reflektera, det är då aha-upplevelsen kommer.

Vad är dina bästa tips till en ny student?

Man är alltid nervös första tiden med nya människor, det viktigaste är att tänka på att alla är där av samma anledning och känner sig lika nervösa. Oroa dig inte för att misslyckas på en tenta, det är inte hela världen, du har fem gånger på dig att klara examinationen/tentamen.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Det är ett år kvar till examen, efter det ska jag se till att jobba några år som förskollärare och därefter ska jag förhoppningsvis utbilda mig vidare till förskolechef.

 

Intervjuad  av Rebecca G. Aplehag