Förskollärarstudenter berättar
-
En utbildning som ligger i framkant Intervju med Christer Sjögren som studerar sista året på Förskollärarprogrammet. ”Det är lite häftigt att man ibland faktiskt undervisas av personerna som har skrivit läroböckerna”
-
"Jag vill inspirera barn till att våga drömma stort" Johanna Hellgren har tränat med handbollslaget på förmiddagen och ska iväg på ett seminarium inom Förskollärarprogrammet på eftermiddagen. Tack vare Sport Campus Sweden* kan hon kombinera heltidsstudier med elitidrottssatsning. Det innebär att hennes lärare till exempel tar hänsyn till om en match krockar med en tenta.
-
"Oroa dig inte för att misslyckas på en tenta, det är inte hela världen" Intervju med Milica Stokic, student på Förskollärarprogrammet, termin 6. "Det bästa med utbildningen är att man får träffa nya människor i olika åldrar som har olika bakgrund och som bidrar mycket till utbildningen med sina olika tankar."
-
"Utbildningen har varit en spännande resa som förändrat min världsbild totalt" Linus Nilsson läser Förskollärarprogrammet vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen, Stockholms universitet.
-
Examensarbete på en förskola i England - Louise Holmgren Jag har en dröm om att bo och arbeta i England, vilket var en av anledningarna till att jag valde att göra min materialinsamling i England. Min uppsatsfråga rör främst hur brittiska förskollärare arbetar och planerar sitt arbete.
-
"Det är superroligt att leka, utforska och utveckla tillsammans med barnen" Fang Teng, studerar femte terminen på Förskollärarprogrammet vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen vid Stockholms universitet. " Det bästa med utbildningen är verksamhetsförlagd utbildning där vi får möjlighet att omsätta och ifrågasätta teorier som vi lärt oss från litteratur i praktiken."
-
Carina samlade data till sin uppsats i USA Carina Inge gjorde sin datainsamling i USA till sitt självständiga arbete inom Förskollärarprogrammet.
Studenter på Grundlärarprogrammet-fritidshem berättar
-
Student på Grundlärarprogrammet - fritidshem gjorde fältstudie i Gambia Emmilie gjorde under höstterminen 2016 en fältstudie i Gambia inom ramen för sitt självständiga arbete inom Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem.
-
"Kurserna är intressanta och lärarna kompetenta. Vi får en variationsrik utbildning" Intervju med Lee Cela som studerar på Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, ingång musik. "Jag ingen som kan sitta på kontor hela dagarna, jag behöver ett aktivt och varierande arbete och jag älskar barn!"
-
"För dom som gillar att arbeta kreativt med barn, skapa sin egen vardag och vara en förebild" Intervju med Johan Gavelius, student på grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem. "Jag sökte till programmet för att jag gillar att arbeta praktiskt och estetiskt men också för att en arbetsdag aldrig kommer se likadan ut som den föregående."
-
Grundlärarstudent skrev sin uppsats i New York Ella gjorde under hösten 2016 sin datainsamling i Brooklyn, New York till sitt examensarbete under sista terminen på Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, med särskild inriktning bild & form.
Studenter i barnkultur, CBK berättar
-
Intervju med Sara Grip, barnkulturstudent Sara Grip studerar på kulturvetarprogrammet och har valt barnkultur som huvudämne. Läs mer om varför hon valde barnkultur, hur hon upplever sina studier och vad hon har för drömmar och planer.
-
Studentambassadörerna intervjuar varandra - Amanda Amanda och Madeleine, studentambassadörer för Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen intervjuar varandra om att studera på masterprogram och att läsa barnkultur.
Masterstudenter berättar
-
Intervju med en Master BUVA-student Under hösten 2020 var Amanda och Madeleine studentambassadörer för Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen. Här berättare Madeleine om hur det är att studera på Masterprogrammet i Barn- och ungdomsvetenskap.
-
Julia Wester om fältarbete på utbildningsförvaltningen Julia Wester läser Masterprogrammet i Barn- och ungdomsvetenskap och har hösten 2018 precis avslutat sin åtta veckors långa praktikkurs på ett samordningsprojekt för fritidshemsutveckling hos Utbildningsförvaltningen i Stockholms Stad.
-
Studierna på masterprogrammet vässade Carolines förmåga Caroline Johanssons förmåga att snabbt sätta sig in i nya frågor och att skriva texter utifrån ett visst syfte har blivit bättre efter masterprogrammet i barn- och ungdomsvetenskap.
-
Fanny Petersson om praktik på barnrättsorganisation i Hongkong Hösten 2018 genomförde Fanny Petersson sin åtta veckor långa fältarbeteskurs på The Center for Child Rights and Corporate Social Responsibility (CCR CSR) i Hongkong.
-
Marlene Larsson gjorde sin MFS i Mocambique Marlene Larsson har läst Masterprogrammet i barnets bästa och mänskliga rättigheter vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen, Stockholms universitet.
-
Intervju med Ramn Grewal, på Masterprogrammet i Barn- och ungdomsvetenskap Ramn Grewal studerar på Masterprogrammet i barn- och ungdomsvetenskap. Hon har precis avslutat sin fältarbeteskurs på åtta veckor på organisationen Friends, som är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning och diskriminering. De utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet.
-
Linn Nordli, tidigare masterstudent Linn Nordli har läst Masterprogrammet i barnets bästa och mänskliga rättigheter vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen.