Studenter berättar

Förskollärarstudenter berättar

  • Christer Sjöberg En utbildning som ligger i framkant 2018-12-18 Intervju med Christer Sjögren som studerar sista året på Förskollärarprogrammet. ”Det är lite häftigt att man ibland faktiskt undervisas av personerna som har skrivit läroböckerna”
  • Johanna Hellgren "Jag vill inspirera barn till att våga drömma stort" 2018-10-04 Johanna Hellgren har tränat med handbollslaget på förmiddagen och ska iväg på ett seminarium inom Förskollärarprogrammet på eftermiddagen. Tack vare Sport Campus Sweden* kan hon kombinera heltidsstudier med elitidrottssatsning. Det innebär att hennes lärare till exempel tar hänsyn till om en match krockar med en tenta.
  • Milica Stokic student "Oroa dig inte för att misslyckas på en tenta, det är inte hela världen" 2018-10-04 Intervju med Milica Stokic, student på Förskollärarprogrammet, termin 6. "Det bästa med utbildningen är att man får träffa nya människor i olika åldrar som har olika bakgrund och som bidrar mycket till utbildningen med sina olika tankar."

Studenter på Grundlärarprogrammet-fritidshem berättar

Masterstudenter i barn- och ungdomsvetenskap berättar

  • 7_Fanny_Petersson_ i universitetsbiblioteket_privat.jpg Fanny Petersson om att göra praktik på barnrättsorganisation i Hongkong 2019-02-11 Fanny Petersson studerar Masterprogrammet i Barn- och ungdomsvetenskap. Hösten 2018 genomförde hon sin åtta veckor långa fältarbeteskurs på The Center for Child Rights and Corporate Social Responsibility (CCR CSR) i Hongkong. Det är en organisation som arbetar med frågor som rör barnarbete, migrantarbetarföräldrar och företags sociala ansvar. För praktiken fick Fanny ett stipendium från Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse.
  • Marlene Larrson dansar tillsammans med kvinna från Mocambique Marlene Larsson, Masterprogrammet i barnets bästa och mänskliga rättigheter 2019-01-31 Marlene Larsson har läst Masterprogrammet i barnets bästa och mänskliga rättigheter vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen, Stockholms universitet.
  • Rawn Grewal. Foto: Ylva Carlsdotter Intervju med Ramn Grewal, på Masterprogrammet i Barn- och ungdomsvetenskap 2019-01-21 Ramn Grewal studerar på Masterprogrammet i barn- och ungdomsvetenskap. Hon har precis avslutat sin fältarbeteskurs på åtta veckor på organisationen Friends, som är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning och diskriminering. De utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet.