Glad leende kvinna sittandes i en soffa med laptop i knät. Foto: Alexandr Davydov/Mostphotos.

Aktivera ditt universitetskonto

För att komma igång med terminen behöver du aktiverar ditt universitetskonto så att du kan webbregistrera dig på din utbildning men också få tillgång till universitetets IT-tjänster.

Börja med att aktivera ditt universitetskonto.

Beställ universitetskortet

Universitetskortet behöver du för att låna böcker på biblioteket, använda e-resurser hemifrån, ställa dig i kö på utlånad litteratur, boka grupprum, och skriva ut/kopiera/skanna på universitetets centrala utskriftssystem Printomat.

Beställ ditt universitetskort här

Registrera dig på din utbildning

Det står i ditt välkomstmejl, som du får i god tid innan terminstart, vilka registreringsdatum som gäller för just din utbildning. För att kunna registrera dig måste du vara antagen och ha tackat ja till utbildningen samt att du har aktiverat ditt universitetskonto.

Det är viktigt att du gör din registrering i tid annars förlorar du din plats.

Webbregistrering för våren är öppen 4-11 januari.

Registrera dig via Ladok för studenter.

Ta del av välkomstaktiviteter för nya studenter

Välkomstdagen är till för att du ska få en första inblick i studierna och studentlivet. Programmet bjuder på viktig information, praktiska tips och inspiration inför ditt nya liv som student vid Stockholms universitet.
Digital Välkomstdag den 15 januari

Introduktion för dig som är ny lärarstudent

För dig som är ny student på förskollärarprogrammet eller grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem har vi samlat viktigt information på respektive programs introduktionssida.

Läs mer om att vara student inom lärarutbildning vid Stockholms universitet.

Välkomstvecka för lärarstudenter

Kårföreningen Föreningen Lärarstudenterna (LäS) annordnar välkomstvecka för nya lärarstudenter med start den 18 januari.

Mer om aktiviteterna under lärarstudenternas välkomstvecka

Lär dig hitta till institutionen och på campus

Se karta över campus där Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen och övriga lärarutbildningsinstitutioner är utmärkta:
karta över lärarutbildningsinstitutioner på campus

Mer om studentlivet under din studietid

Hitta information om studentkårer och föreningar, studentbostäder, regler och rättigheter för studenter, ord- och begrepp i universitetsvärlden, sportaktiviteter på campus och studenthälsan med mera.

Läs mer om livet som student: www.su.se/under-utbildningen