Welcome to Stockholm university.

Aktivera ditt universitetskonto och beställ ett universitetskort

För att komma igång med terminen på ett smidigt sätt är det några saker du som ny student behöver göra som till exempel att aktiverar ditt universitetskonto så att du kan webbregistrera dig på din utbildning men också få tillgång till universitetets IT-tjänster.

Börja med att Aktivera ditt universitetskonto

Registrera dig på din utbildning

Det står i ditt välkomstmejl, som du får i god tid innan terminstart, vilka registreringsdatum som gäller för just din utbildning.
Det är viktigt att du gör din registrering i tid annars förlorar du din plats.
Registreringen gör du via Ladok för studenter

För att kunna registrera dig måste du vara antagen och ha tackat ja till utbildningen samt att du har aktiverat ditt universitetskonto.

Webbregistrering för hösten 2019 sker perioden 6-25 augusti på de flesta av våra program och kurser.

Välkomstdag för alla nya studenter

Välkomstdagen är till för att du ska få en första inblick i studierna och studentlivet. Programmet bjuder på viktig information, praktiska tips och inspiration inför ditt nya liv som student vid Stockholms universitet.
Läs mer om Välkomstdagen, den 30 augusti kl. 12-16 i Aula Magna 

Introduktionsdag för nya lärarstudenter

Fredagen den 30 augusti hålls en introduktionsdag för dig som är ny lärarstudent klockan 10.00-16.00 med start i Aula Magna och med fortsättning under eftermiddagen för respektive lärarprogram.

Läs mer om att vara student inom lärarutbildning vid Stockholms universitet via Lärarutbildningsportalen

Studiegångar - för dig som läser ett program

I studiegången hittar du information om vilka kurser du ska läsa inom ditt program, samt länkar till kurshemsidan som innehåller schema, kursplan, litteraturlista, kursbeskrivning och kontaktpersoner för varje kurs.

Hitta din studiegång

Kurshemsida - för dig som läser en fristående kurs

Hitta ditt schema samt kursplan, litteraturlista, kursbeskrivning och kontaktpersoner för din kurs. Kurshemsidor för fristående kurser

Studentliv vid Stockholms universitet

Hitta information om studentkårer och föreningar, studentbostäder, regler och rättigheter för studenter, ord- och begrepp i universitetsvärlden, träningsmöjligheter för studenter samt studenthandboken.

Läs mer om livet som student: www.su.se/utbildning/studentliv