Studieinformation

Lärare som föreläser för studenter

Vässa din studieteknik på Språkverkstaden

Studie- och språkverkstadens föreläsningar och seminarier vänder sig till dig som vill vässa din studieteknik, bli bättre på att läsa kurslitteraturen, lära dig hur du skriver hemtentor eller hitta den akademiska stilen.

Tre studenter sitter vid ett bord och tittar på en laptop. Fotograf Niklas Björling

Se schemat på din kurshemsida!

På kurshemsidan finner du all information du behöver inför kursstart som till exempel schema, kursplan, litteraturlista, kursbeskrivning och kontaktpersoner för kursen.

Kvinnliga studenter sitter i Södra huset

Gå med i alumngruppen vid BUV

Har du läst minst 1 hp vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen? Då kan du gå med i vår alumngrupp. Ett bra sätt att hålla kontakt med dina kurskamrater efter studietiden och ta del av evenemang, föreläsningar och den senaste forskningen.

BUVs Studentråd

Påverka din utbildning!

Studentrådet vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen (BUV) jobbar för ökat studentinflytande i frågor som rör alla utbildningar vid institutionen. Om du vill vara med och påverka och förbättra din utbildning, gå med i studentrådet!

Nya BUV institutionen

Institutionen flyttar till Frescati backe

Den 30 maj 2019 planeras Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen att flytta till nyrenoverade lokaler i Frescatibackehusen. Hela institutionen kommer då bli samlad i ett hus om fyra plan och ligga i anslutning till centrala campus.