Studieinformation

VT21

Fortsatt webbaserad undervisning i vår

Vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen kommer vi att fortsätta med webbaserad undervisning under hela vårterminen 2021. Dock kan viss campusundervisning ske där kursansvarig bedömer det nödvändigt och att det går att genomföra på ett säkert sätt.

Logga för BUVs studentråd

Uppstartsmöte för BUVs studentråd

Vill du kunna påverka din utbildning och samtidigt få betalt för det? Gå med och engagera dig i BUVs studentråd! Anmäl ditt intresse och var med på första uppstartsmötet den 9 december.

VFU-student i skolmiljö

Information till VFU-studenter med anledning av coronaviruset

VFU fortsätter att genomföras på förskolor och skolor, trots skärpta allmänna råd från Folkhälsomyndigheten i Stockholms län som började gälla den 29 oktober.

Höstlöv. Foto: Mostphotos/Erik Reis

Studentevenemang i höst

I kalendern för utbildning hittar du roliga och nyttiga evenemang för dig som student på Stockholms universitet. Få tips på allt från hur du kan planera dina studier, läsa vetenskapliga artiklar, förbättra dina jobbsökarstrategier till lunchyoga. 

Man som öppnar porten i entrén Svante Arrhenius väg 21A. Foto Eva Dalin.

Boka grupprum för enskilda studier

Som student vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen har du möjlighet att boka grupprum i våra lokaler i Frescati Backe, Svante Arrhenius väg 21 A. Läs mer för att boka. 

Ung kvinna bakifrån ute i naturen vid sjö, med ryggsäck som sträcker upp sina händer i luften.

Matnyttigt i lunchtid - inspirationsföreläsningar

Varje onsdag kl. 12.15-12.45 annordnar Studentavdelningen olika informations- och inspirationsföreläsningar digitalt via Zoom. Teman som tas upp är bland annat studieteknik, studiemotivation, internationella utbyten och karriärvägar. Bara koppla upp dig och delta!

Föreningen Lärastudenterna vid Stockholms universitet

Lärarstudenternas egen förening

Föreningen Lärarstudenterna (LäS) är lärarstudenternas egen ämnesförening vid Stockholms universitet. De anordnar bland annat insparque, pubar, sittningar andra studiesociala aktiviteter samt representerar lärarstudenter vid akademiska och studentikosa högtider.

Information

Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

Information om universitetets ställningstaganden, frågor och svar, och nyheter om forskning och annat relaterat till coronaviruset.

Öppettider för institutionens lokaler

Institutionens lokaler vid Svante Arrhenius väg 21 A är nu öppna för studenter som har schemalagd campusundervisning. Mer information om vad som gäller vid campusförlagd undervisning hittar du på din kurs Athenasida.

Övriga som vill besöka institutionen är välkomna att kontakta oss via mejl eller telefon.