Kurser och program hösten 2020

Tre studenter sitter och tittar i en mobil. Foto: Victor Gårdsäter.

Sen anmälan till höstterminen öppnar 15 juli

Missade du att söka till en utbildning under vårens sökperiod? I juli har du chansen att göra en sen anmälan till höstens utbildningar som fortfarande har platser kvar.

Kurser och program hösten 2020

Hos oss kan du studera till förskollärare eller grundlärare inom fritidshem, du kan även läsa fristående kurser inom barn- och ungdomsvetenskap, barnkultur, fritidshemspedagogik och förskoledidaktik. För dig som vill fördjupa dig eller förbereda dig för forskningsstudier finns även Masterprogram i barn- och ungdomsvetenskap och förskoledidaktik.

Terminstider

HT20: 31 augusti - 17 januari
VT21: 18 januari - 5 juni

Se även periodindelning av terminer

utbildningskatalog

Se våra kurser och program vid Stockholms universitet
Linus Nilsson

Studenter berättar

Möt våra studenter i intervjuer och filmer: Programmen för Förskollärare, Grundskollärare med inriktning mot arbete i fritidshem och Masterstudenter.

Annika Ritzl grundlärarstudent. Vad innebär det att vara fritidslärare, vad är det jag kommer att jo

Annika berättar om VFU

Annika som läser Grundlärarprogrammet inriktning fritidshem berättar hur det är att ha verksamhetsförlagd utbildning (VFU) redan under första terminen.

Förskollärarstudenten Arin berättar om yrket

En förskollärarstudent om yrket och utbildningen

Arin berättar om utbildningen, vad som ingår och vad han tycker är viktigt att tänka på för dig som vill bli förskollärare.

Sara Backman Prytz berättar om sin skolforskning

Få förståelse för barnhistoria

Sara Backman Prytz forskning handlar om utbildningshistoria och om barn- och ungdomshistoria. Du som läser till förskollärare vid Stockholms universitet kommer att möta Sara Backman Prytz som lärare.