Friends climbing. Mostphotos: Craig Robinson
Friends climbing. Mostphotos: Craig Robinson.

Vem är BUV-alumn?

En alumn (av latinets alumnus, som betyder elev) är en student som tidigare har studerat på en gymnasieskola, universitet eller högskola. På Stockholms universitet används ordet i en vidare bemärkelse och inkluderar även de elever som för närvarande är studenter.

Du är en SU-alumn vid Stockholms universitet om du avklarat 1 hp i något ämne vid Stockholms universitet. För att bli BUV Alumn måste du ha läst 1 hp vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen, alternativt utbildat dig till förskollärare eller för arbete i fritidshem vid Lärarhögskolan i Stockholm/Stockholms universitet eller tidigare varianter.

Alumnevent

Varje termin ordnar BUV olika föreläsningar, studiebesök, debattkvällar och liknande för BUV- alumner. De annonseras ut på webben, facebook och via nyhetsbrev.
Läs mer om innehåll, tider och plats i programmet för
BUV Alumn - Program
BUV Alumn har alltid fri entré, men föranmäl gärna för att säkert få plats. För anmälan se under själva programpunkterna i programmet.

Tidigare BUV Alumnevent

Om du är nyfiken på vad vi har haft för föredrag, besök och teman på tidigare BUV-Alumnkvällar kan du läsa om tidigare Alumnevent. Där får du även tillgång till sammandrag av föreläsningar och/eller presentationer.

Nyhetsbrev BUV Alumn

Anmäl dig till våra nyhetsbrev, där du får senaste nytt från BUV, som kommande evenemang, öppna föreläsningar, utlysningar, nya kurser, intervjuer etc. Anmäl dig via länkarna:
Nyhetsbrev för Förskollärare och Grundlärare på fritidshem
Nyhetsbrev för Masterstudier i Barn- och ungdomsvetenskap
Nyhetsbrev för Masterstudier i Förskoledidaktik

Öppna föreläsningar

Som tidigare student är Du alltid välkommen tillbaka till oss vid BUV, både till våra olika kurser och vidareutbildningar, men även till våra öppna föreläsningar.
Stockholms universitet och lärarutbildningsportalen erbjuder också öppna föreläsningar, SU.

Om du har frågor, idéer eller önskemål skicka ett mejl till alumn@buv.su.se.

Följ Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen på Facebook.

Följ Centrum för barnkulturforskning på Facebook.

-------------------------------------------

Gå med i SU Alumn

För att gå med i Stockholms universitet Alumngrupp, de har en alumnportal för alla nuvarande och tidigare studenter - se SU Alumni, www.alumn.su.se

Sedan hösten 2019 har SU Alumn börjat med "after work" för alla SU Alumner. Var tredje tisdag håller Bar 115 på Elite Palace Hotel, St Eriksgatan 115 öppet för mingel. Hitintills har det var en succé, och det har varit olika teman varje gång. Missa inte det!

Följ Stockholms universitet i sociala medier

Stockholms universitet finns på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och i RSS-format.