Friends climbing. Mostphotos: Craig Robinson
Friends climbing. Mostphotos: Craig Robinson.

Vem är BUV-alumn?

En alumn (av latinets alumnus, som betyder elev) är en student som tidigare har studerat på en gymnasieskola, universitet eller högskola. På Stockholms universitet används ordet i en vidare bemärkelse och inkluderar även de elever som för närvarande är studenter.

Du är en SU-alumn vid Stockholms universitet om du avklarat 1 hp i något ämne vid Stockholms universitet. För att bli BUV Alumn måste du ha läst 1 hp vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen, alternativt utbildat dig till förskollärare eller för arbete i fritidshem vid Lärarhögskolan i Stockholm/Stockholms universitet eller tidigare varianter.

Alumnevent

Varje termin ordnar BUV olika föreläsningar, studiebesök, debattkvällar och liknande för BUV- alumner. De annonseras ut på webben, facebook och via nyhetsbrev.

Livet som forskare, UNICEF och specialpedagogik

Höstens första Alumnevenemang är den 9 oktober, men redan den 17 september kör SU Alumn igång sitt nya afterwork-program - Third tuesday. I samarbete med Elite Hotel, S:t Eriksgatan 46 kommer var tredje tisdag i månaden vara vigd åt program och mingel för SU:s alumner.
BUV Alumn har som vanligt ett gedigt och intressant program. Den 9 oktober handlar det om forskning och om att vara doktorand. Den 23 oktober hälsar vi på hos Unicef och träffar Mikael Blixt som arbetar för organistaionen i Sverige. Och den 19 november tar vi i samarbete med Specialpedagogiska insitutionen tag i frågor kring förskola och specialpedagogik i enlighet med önskemål från våra studenter.
Läs mer om innehåll, tider och plats i programmet för BUV Alumn - Program hösten 2019.
BUV Alumn har alltid fri entré, men föranmälan önskas för att vara säker på att få plats. För anmälan se under själva programpunkterna i programmet.

Tidigare BUV Alumnevent

Om du är nyfiken på vad vi har haft för föredrag, besök och teman på tidigare BUV-Alumnkvällar kan du läsa om tidigare BUV Alumnevent. Där får du även tillgång till föreläsningar och presentationer.

Öppna föreläsningar

Som tidigare student är Du alltid välkommen tillbaka till oss vid BUV, både till våra olika kurser och vidareutbildningar, men även till våra öppna föreläsningar.
Stockholms universitet och lärarutbildningsportalen erbjuder också Öppna föreläsningar, SU.

Om du har frågor, idéer eller önskemål om föreläsningar skicka ett mejl till alumn@buv.su.se.

Nyhetsbrev BUV Alumn

Du kan anmäla dig till våra nyhetsbrev där du får senaste nytt från BUV, som kommande evenemang, öppna föreläsningar, utlysningar, nya kurser, intervjuer etc. Anmäl dig via länkarna:
Nyhetsbrev för Förskollärare och Grundlärare på fritidshem
Nyhetsbrev för Masterstudier i Barn- och ungdomsvetenskap
Nyhetsbrev för Masterstudier i Förskoledidaktik

Följ Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen på Facebook.

Följ Centrum för barnkulturforskning på Facebook.

-------------------------------------------

Gå med i SU Alumn

Du kan också gå med i Stockholms universitet Alumngrupp, de har en alumnportal för alla nuvarande och tidigare studenter - SU Alumni, www.alumn.su.se. Där du kan hålla kontakt med Stockholms universitetet och tidigare studenter, samt ta del av nyheter och inbjudningar.

Följ Stockholms universitet i sociala medier

Stockholms universitet finns på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och i RSS-format.