Vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen bedrivs utbildning på grund-, avancerad- och forskarnivå inom fyra ämnen: barnkultur, barn- och ungdomsvetenskap, förskoledidaktik och fritidspedagogik. Vi ger drygt 25 fristående kurser, två lärarutbildningar på grundläggande nivå, två masterprogram och ett antal kurser inom andra lärarutbildningar.

Institutionens forskarutbildningsämnen är barn- och ungdomsvetenskap samt förskoledidaktik. Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen består idag av fyra avdelningar och här arbetar drygt 130 medarbetare. Inom den tekniska och administrativa avdelningen arbetar ca 20 personer med personal-, ekonomi-, teknik- och lokalfrågor samt kursadministration.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i huvudsak av löpande ekonomiadministrativt arbete i form av kontroll och kontering av leverantörsfakturor, kundfakturering, internfakturering och avstämningar. Andra ekonomiskadministrativa uppgifter som utlägg, reseräkningar och resebokningar, timrapporter och enklare avtalsarbete.

Som ekonomihandläggare bistår du institutionens ekonom med arbete med ekonomisk uppföljning och handläggning av externa forskningsprojekt. Du kommer att vara delaktig i hela processen från budgetkalkyler vid projektansökningar till slutredovisningar. Du kommer att bistå i institutionens budget- och bokslutsarbete.

I arbetet ingår att ge administrativit stöd till institutionens personal i frågor gällande upphandling, ramavtal samt interna riktlinjer kring inköp av exempelvis resor och litteratur. Du kommer att genomföra inköp och tillsammans med institutionens ekonom utveckla rutiner för inköp på institutionen.

Det administrativa arbetet på institutionen täcker ett stort område, vilket innebär att andra administrativa arbetsuppgifter kan förekomma, en sådan arbetsuppgift är att ge administrativt stöd i samband med rekryteringar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med ekonomisk inriktning eller motsvarande kompetens/erfarenhet som bedöms som likvärdig. Det är ett krav att du har erfarenhet av löpande bokföring.

Du ska ha god datorvana, särskilt av Officepaketet och ett intresse för att lära dig nya system. Du har en mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska, samt att samarbeta då arbetet innebär nära kontakt inom administrationens olika delar men också med andra medarbetare, lärare och forskare.

Erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter från högskolesektorn eller annan statlig verksamhet är meriterande liksom tidigare erfarenhet av ekonomisystemen Raindance och Mercur samt lönesystemet Primula.

Hos oss kommer du att få ett arbete som är både stimulerande och mångsidigt på en liten enhet med god sammanhållning. Det kräver att du har en god förmåga att strukturera ditt arbete, är drivande och arbetar självständigt genom att ta ansvar. Anställningen ställer krav på noggrannhet, flexibilitet, en hög social kompetens och ett serviceinriktat förhållningssätt. Vi ser att du deltar aktivit i de nätverk som finns och bidrar till en god arbetsmiljö.

Du ska vara beredd att arbeta med en mängd varierande arbetsuppgifter kring institutionens ekonomiadministration samt lösa såväl små som stora uppgifter på ett effektivt och metodiskt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde enligt överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi välkomnar ansökningar från män eftersom vi eftersträvar en jämnare könsfördelning bland våra anställda.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av administrativ chef Gabriella Wingård, tfn 08-1207 6240, gabriella.wingard@buv.su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.