Lediga anställningar

Kommunikatör

vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen. Sista ansökningsdag: 2018-10-28. Ref.nr SU FV-3349-18

 

Vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen bedrivs utbildning på grund-, avancerad- och forskarnivå inom fyra ämnen: barnkultur, barn- och ungdomsvetenskap, förskoledidaktik och fritidspedagogik. Vi ger drygt 25 fristående kurser, två lärarutbildningar på grundläggande nivå, två masterprogram och ett antal kurser inom andra lärarutbildningar.

Institutionens forskarutbildningsämnen är barn- och ungdomsvetenskap samt förskoledidaktik. Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen består idag av fyra avdelningar och här arbetar drygt 140 medarbetare. Inom den tekniska och administrativa avdelningen arbetar ca 23 personer med personal-, ekonomi-, teknik- och lokalfrågor samt kursadministration.

Arbetsuppgifter
Anställningen som kommunikatör innebär att aktivt förmedla institutionens forskning och utbildningar på svenska och engelska via webb och sociala medier samt vid mässor och konferenser. Koordinering av kommunikationsaktiviteter inom och utom institutionen samt ansvar för att sammanställa och sprida intern och extern kommunikation.

Du arbetar med marknadsföring av institutionen och studentrekrytering bland annat genom att underhålla och utveckla institutionens webbplatser. Arbetet innebär sammanställning och produktion av text och bild för aktiv förmedling av institutionens utbildning och forskning. Att skriva målgruppsrelevanta texter och bearbeta befintliga underlag (text och bild) för webb, nyhetsbrev, och sociala medier. Samt att ta fram informationsmaterial, exempelvis affischer, annonser, broschyrer och platsannonser och skapa engagemang och driva trafik i och genom digitala kanaler.

Kommunikatören ingår i ett webb- och informationsteam och tillhör den tekniskt-administrativa avdelningen på institutionen. Du arbetar mycket självständigt och driver dina frågor utifrån gemensamma strategier och mål. Det dagliga arbetet bedrivs i nära samspel med kollegor och ledande funktioner på institutionen.

Kvalifikationer
Du ska ha en akademisk examen och minst 2 års arbetslivserfarenhet med dokumenterad kunskap och erfarenhet inom webb och kommunikation. Du bör ha erfarenhet av både operativt och strategiskt arbete.

Du är en erfaren skribent samt har god språklig och stilistisk förmåga i tal och skrift i både svenska och engelska. Du är van att arbeta med webb och sociala medier som kanal och du har god kunskap inom layout för framställning av foldrar, broschyrer och annonsmaterial. Du är duktig på att ta fram kärnfulla texter för pressmeddelanden och webb.

Det är meriterande med erfarenhet av redaktionellt arbete inom utbildning och forskning eller kommunikationsarbete i en stor organisation med många organisatoriska enheter. Meriterande är erfarenhet av Poloploy samt god kunskap i Adobes bildproduktionsprogram. Vidare är kännedom om Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionens verksamhet samt utbildningar meriterande.

Du ska även ha en god förmåga att strukturera och organisera ditt arbete, vara drivande och arbeta självständigt genom att ta ansvar och egna initiativ. Anställningen ställer även krav på flexibilitet, stresstålighet, god samarbetsförmåga och ett serviceinriktat förhållningssätt. Du ska vara beredd att arbeta med en mängd varierande arbetsuppgifter samt lösa såväl små som stora uppgifter på ett effektivt och metodiskt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av administrativ chef, Gabriella Wingård, tfn 08-1207 6240, gabriella.wingard@buv.su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.

Sista ansökningsdag: 2018-10-28

 
Ansök Tillbaka
 
 
 
 
 
Bokmärk och dela Tipsa

KONTAKT

Besöksadress
Frescati Hagväg 16B, 20 & 24, Frescati, Stockholms univsersitet

Postadress
Stockholms universitet
Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen
SE - 106 91 Stockholm

Faktureringsadress (sve)
Stockholms universitet
Postbox 50741
202 70 Malmö
Mer information

Organisationsnummer
Stockholms universitet: 202100-3062

Telefon: 08- 16 20 00 (vxl)
E-post: registrator@buv.su.se

För studentärende kontakta:
Studentexpeditionen
Studie- och karriärvägledare

Centrum för barnkulturforskning

Allmän information: cbk@barnkultur.su.se

Expedition
E-post: cbk@barnkultur.su.se
Telefon: 08-163687

Hitta till CBK

LEDNING

Prefekt
Mats Börjesson
E-mail: prefekt@buv.su.se

Ställföreträdande prefekt
Anne-Li Lindgren

Biträdande prefekt
Ansvar för studentärenden
Margareta Aspán

Presentationer av alla medarbetare

Rickard Jonsson. Foto: Niklas Björling.

Intervjuer och föreläsningar

Läs intervjuer och se föreläsningar med våra lärare och forskare.

Institutionen på Facebook