Välkommen att studera hos oss på BUV!

Prefekt Mats Börjeson hälsar dig välkommen till Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen (BUV) och berättar lite om vad du bör tänka på när du är ny student vid universitetet.

 

 

Om utbildningen

Programansvarig, Anna-Lena Ljusberg, hälsar dig välkommen och berättar om innehållet och upplägget i programmet och den första kursen, som startar måndag den 31 augusti.

 

 

Alla kurser i programmet

I studiegången ser du vilken termin och i vilken följd kurserna ges inom programmet. Du hittar även länk till respektive kurssida med mer information om respektive kurs.

Studiegång med kurssidor för grundlärarprogrammet - fritidshem

 

Hitta viktig information i lärplattformen Athena

Brian Davies är kursadministratör, här visar han och berättar om hur du hittar viktig information om kursen i lärplattformen Athena. (Hur du får tillgång till Athena och ditt universitetskonto beskrivs genom länkarna under filmen).

 

 

Se guide för hur du installera mobilappen itslearning för iOS och Android

Om du vill ha mer information om hur Athena fungerar se videoguide hur du kommer igång med lärplattformen Athena, via Serviceportalen

 

Undervisning via Zoom

Under den första delen av höstterminen kommer undervisningen nästan helt ske digitalt via lärplattform och Zoom. Därför är det bra att du bekantar dig med hur Zoom fungerar.

Läs mer om hur du kommer igång med e-möten på Zoom via Serviceportalen

 

Möt studievägledare och administratörer den 28 augusti

Studie- och karriärvägledare Pia Engberg är tillgänglig för att svara på frågor via Zoom fredagen den 28/8 kl. 10.00-12.00 via denna länk: https://stockholmuniversity.zoom.us/j/62672088266

Det går också bra att kontakta Pia via mejl eller telefon.

Telefon: 08-1207 6203
E-post: studentexpedition@buv.su.se

Kursadministrationen

Om du har frågor om till exempel registrering, intyg eller schemat kan du prata med våra kursadministratörer för programmet via Zoom.

Tid: Fredag den 28 augusti kl. 10-12
Plats: Zoomrum https://stockholmuniversity.zoom.us/j/61817526897

 

Studentexpeditionen har öppet zoomrum hela startveckan

Studentexpeditionen har öppet zoomrum för frågor hela första veckan på terminen. Det går även bra att kontakta studentexpeditionen via mejl eller telefon.

Tid: måndag - fredag (31/8-4/9) kl. 12-13
Plats: Zoomrum https://stockholmuniversity.zoom.us/j/62935995965

 

Förbered dig inför din VFU

Du kommer ha din första kurs inom Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) under första terminen på utbildningen. Under din VFU-kurs är du ute på ett fritidshem och både övar teoretisk kunskap och lär dig yrkesrollen med stöd av en handledare. Inför din första VFU-kurs måste du lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Om hur du gör det samt allt annat du behöver veta och tänka på inför, under och efter din VFU finner du samlat på Lärarutbildningsportalen.

www.su.se/lararutbildningar/vfu/student/inför-under-och-efter-vfu

 

BUV är din programansvariga institution

Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen har ansvar för helheten i din utbildning och kallas för din programansvariga institution.
Den programansvariga institutionen ansvarar bland annat för:

  • programmets innehåll och upplägg (utbildningsplan)
  • din examen
  • samordna dina eventuella behov av stöd
  • studie- och karriärvägledning 

Som grundlärarstudent mot fritidshem kommer du även läsa kurser vid andra institutioner. Vilka kurser och institutioner det gäller står angivet i programmets studiegång.

Det är alltid institutionen som ger kursen som du vänder dig till om du har frågor eller synpunkter gällande den specifika kursen.

 

Hitta till oss

Vägbeskrivning och karta till Barn- och ungdomsvetenskapliga instiutionen

Karta över campus Frescati och alla lärarutbildningsinstitutioner

 

Alumnverksamhet för studenter på BUV

Se BUVs alumnansvariga, Gudrun Hellström och Annika Flick, berätta om vad en alumn är för något och vad alumnverksamheten på institutionen erbjuder för evenemang i höst.

 

 

Läs mer om BUVs Alumnverksamhet

 

Vad med och påverka - gå med i BUVs studentråd

BUVs studentråd

BUV:s studentråd är en del av Studentkåren och är till för alla studenter som studerar på institutionens kurser och program.

Studentrådet arbetar med studiebevakning men också studenträttigheter, jämlikhet, studiemiljö, arbetslivsanknytning i utbildningen och studiesociala aktivititer.

BUVs Studentråd presentation (PowerPoint)

Läs mer om BUVs studentråd och studentinflytande

 

Träffa andra lärarstudenter

Via Föreningen Lärarstudenterna får du möjligheten att träffa andra lärarstudenter, både inom ditt eget och andra andra lärarprogram.
Föreningen Lärarstudenterna arrangerar bland annat en Insparque för alla nya studenter. Som medlem får du även tillgång till spelkvällar, föreläsningar, pluggstuga, träningstillfällen och Tisdagspub på Café Bojan hela terminen.

Kort om Föreningen Lärarstudenterna & lärarinsparquen (Youtube)
Bli medlem i Föreningen Lärarstudenterna
Se programmet för Insparquen
Lärarstudenternas klubbmästeri

 

Universitetsgemensam digital Välkomstdag den 28 augusti

Stockholms universitet gemensamma Välkomstdag vänder sig till alla nya studenter och ger dig bra information i början av studierna.
Dagen inleds med ett seminarium mellan kl. 11-12 och därefter tar en digital mässa vid, där flera av universitetets stödfunktioner, Stockholms universitets studentkår och studenter finns tillgängliga för att svara på dina frågor. Där kommer du också kunna ta del av en filmad guidad tur runt Campus Frescati. Mässan pågår mellan kl. 12-16.

Du kan också se Välkomstdagens seminarieprogram i efterhand på webben där andra välkomstaktiviteter finns samlade: su.se/valkomstaktiviteter.

 

Nyttig information för nya studenter på universitetet

Praktisk information inför din terminstart

IT för studenter

Studie- och språkverkstaden

Studera med funktionsnedsättning

Livet som student

Mediaverkstan - digitalt stöd för lärarstudenter

___________________________________________

Mer om Grundlärarprogrammet inriktning fritidshem

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, ingång bild och form (BILD)

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, ingång idrott och hälsa (IDRH)

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, ingång musik (MUSI)