Välkommen att studera hos oss på BUV!

Prefekt Mats Börjeson hälsar dig välkommen till Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen (BUV) och berättar lite om vad du bör tänka på när du är ny student vid universitetet.

För att aktivera textning av filmen tryck på play och gå sedan till menyraden och tryck på "pratbubblan" till höger, välj "svenska".

Om utbildningen

Programansvarig, Anna-Lena Ljusberg, hälsar dig välkommen och berättar om innehållet och upplägget i programmet och den första kursen, som startar måndag den 18 januari.

Alla kurser i programmet

På programsidan hittar du studiegången som visar vilken termin och i vilken följd kurserna ges inom programmet. Du hittar även länk till respektive kurssida med information som schema, kursplan, kursbeskrivning och kontaktpersoner.

Grundlärarprogrammet inriktning fritidshem, ingång bild och form

Grundlärarprogrammet inriktning fritidshem, ingång idrott och hälsa

Grundlärarprogrammet inriktning fritidshem, ingång musik

Se även Bildschema av studiegång för grundlärarprogrammet - fritidshem (65 Kb)

Hitta viktig information i lärplattformen Athena

Här visar vår utbildningsadministratör hur du hittar viktig information om kursen i lärplattformen Athena. Information om hur du loggar in i  Athena hittar du i länkarna under filmen.

Under den första delen av vårterminen kommer undervisningen ske helt webbaserat. Du kan förbereda dig genom att i god tid bekanta dig med lärplattformen Athena och ladda ner E-mötesverktyget Zoom.

Hur du kommer igång med Athena och Zoom

Råd och tips för dig som studerar hemifrån

Förbered dig inför din VFU

Du kommer ha din första kurs inom Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) under första terminen på utbildningen. Under din VFU-kurs är du ute på ett fritidshem och både övar teoretisk kunskap och lär dig yrkesrollen med stöd av en handledare.

Inför din första VFU-kurs måste du lämna ett utdrag ur polisen belastningsregister. Läs mer om hur du begär utdrag och om annat du behöver veta och tänka på inför, under och efter din VFU.

Allt du behöver veta inför, under och efter din VFU

Information till VFU-studenter med anledning av coronaviruset

Vid frågor om registrering eller Athena

Om du har frågor om till exempel webbregistrering, gruppindelning eller information på lärarplattformarna Athena kontakta utbildningsadministratören:

Termin 1: Norah Shagir

Studentexpedition

Studievägledning för grundlärarprogrammet - fritidshem

Du är välkommen att kontakta studie- och karriärvägledare Pia Engberg om du till exempel har frågor om studieplanering eller särskilt pedagogiskt stöd under studietiden.

E-post: studentexpedition@buv.su.se

Den 15 januari kan du också ställa frågor till Pia via e-mötesverktyget Zoom mellan kl. 10.00-10.30.

Länk till Zoom-rummet: stockholmuniversity.zoom.us/j/68983288426

Vad med och påverka - gå med i BUVs studentråd

BUVs studentråd

BUV:s studentråd är en del av Studentkåren och är till för alla studenter som studerar på institutionens kurser och program.

Studentrådet arbetar med studiebevakning men också studenträttigheter, jämlikhet, studiemiljö, arbetslivsanknytning i utbildningen och studiesociala aktivititer.

BUVs studentråd och studentinflytande

Studentkåren vid Stockholms universitet (SUS)

Träffa andra lärarstudenter

Via Föreningen Lärarstudenterna får du möjligheten att träffa andra lärarstudenter, både inom ditt eget och andra andra lärarprogram.
Föreningen Lärarstudenterna arrangerar bland annat en Insparque för alla nya studenter. Som medlem får du även tillgång till spelkvällar, föreläsningar, pluggstuga, träningstillfällen och Tisdagspub på Café Bojan hela terminen.

Föreningen Lärarstudenterna

Lärarstudenternas klubbmästeri

Lärarstudenternas välkomstvecka vårterminen 2021

Alumnverksamhet för studenter på BUV

Vad är en alumn och vad kan institutionens alumnverksamhet erbjuda dig? I den här filmen får du höra institutionens alumnansvariga, Gudrun Hellström och Annika Flick, besvara de frågorna.

Om BUVs alumnverksamhet och hur du går med i nätverket

Hitta till institutionen

Vägbeskrivning och karta till Barn- och ungdomsvetenskapliga instiutionen

Karta över campus Frescati och alla lärarutbildningsinstitutioner

Universitetets välkomstaktiviteter för nya studenter

Den 15 januari är det Stockholms universitet digitala Välkomstdag för alla nya studenter. Välkomstdagen bjuder på praktisk information och värdefulla tips inför din studietid. Evenemanget inleds med ett seminarieprogram kl. 12–ca 12.50.

Se Välkomstdagens seminarieprogram och andra välkomstaktiviteter

Nyttiga länkar för dig som är ny lärarstudent

För dig som är ny lärarstudent vid Stockholms universitet

IT för studenter