Barn balanserar utomhus på rad.
Barn leker och balanserar i rad. Foto: Robert Kneschke/Mostphotos

2016 fick fritidshemmet en egen del i läroplanen med syfte och centralt innehåll. Denna fjärde del ska tillsammans med läroplanens första och andra del vara utgångspunkt för undervisningen i fritidshemmet, den ska styra fritidshemmets verksamhet.

Magnus Söderman, undervisningsråd på Skolverket, Linnéa Holmberg, lektor vid Barn-och ungdomsvetenskapliga institutionen samt studenter på grundlärarprogrammet för arbete i fritidshem, både aktiva och alumner, ger tillsammans sin syn på del fyra i Lgr 11 utifrån sina olika positioner; tjänsteman på Skolverket, forskare inom fritidshem och som studenter på programmet.

Anmälan till BUV Alumnevent - Del 4 i Lgr 11

Evenemanget sker via Zoom - länk meddelas i bekräftelsemejl vid anmälan.

Installera Zoom

Om du vill installera Zoom (www.zoom.us) är det bara att följa instruktionerna på skärmen – observera att det tar en stund och att du förmodligen behöver klicka på möteslänken igen efter installation. Gör därför detta i god tid före mötets början. Klicka sedan på möteslänken.

Kontakt: alumn@buv.su.se