109954-man-playing-a-guitar_Foto_Elena_Ellisseva.jpg

Paneldebatt om den nya lärarutbildningen och ny läroplan

2014 examinerades den första grundläraren för arbete i fritidshem vid Stockholms universitet. Utbildningen som startade 2011 gav grundläraren i fritidshem även behörighet att undervisa i ett av de praktiskestiska ämnena musik eller bild och form och sedan VT 2015 idrott och hälsa. Sommaren 2016 reviderades Lgr 11 genom att fritidshemmet fick ett eget kapitel i läroplanen, kapitel fyra, men hur möts detta upp i skolans organistation och hur blir anställningsförhållande för de nyexaminerade?

Välkomna att delta i ett spännande samtal tillsammans med vår panel.

Ingela Aksell, undervisningsråd, Skolverket.

Karin Langlet, rektor, Sjöviksskolan.

Eva Kane, lektor och studierektor för Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, BUV.

Kitt Marteng, Fritidspedagog och områdesansvarig i gundskoleteamet, Lärarförbundet.

Andreas Qvist, central samordnare för fritidshem i Stockholm stad.

Elin Tegström, student Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem och ordförare i Studentrådet på BUV.

Mikaela Winsnes, student Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem.

BUV Alumni bjuder på dricka och tilltugg.

Anmäl dig på survey.su.se/Survey/20357 senast den 2 maj.

Läs mer om Alumni BUV och bli gärna medlem om du är student på BUV eller har varit det tidigare.

Alumnansvariga på BUV: Annika Flink och Gudrun Hellström.

Varmt välkommen!

Lilla Frescativägen 5, Botanicum