Entré till Frescatibiblioteket
Entré till Frescatibiblioteket

 

Sommaröppettider

Informationsdisken bemannas vardagar från kl. 10

Telefontid: måndag - fredag kl. 10-11

 

 

 

 

Adress och så hittar du till Frescatibiblioteket

Universitetsvägen 14 D

T-banestation: Universitetet
Roslagsbanan: Universitetet
Buss: 50, 540, 608, 670 samt 676
Karta

Studieplatser

Frescatibiblioteket är indelat i två zoner. Det övre planet är en tyst zon med  platser för tyst läsning, men du får också sitta där med din medhavda dator och skriva.

Entréplanet är den zon där du får prata, förutom i den tysta läsesalen Bergdahlrummet. Du kan använda egen dator mot det trådlösa nätet i hela biblioteket.

Grupprum

På Frescatibiblioteket finns rum för grupparbete eller enskilt arbete för dig som är student vid Stockholms universitet.

Rummen är olika stora, vissa är för en person, andra är större och rymmer grupper upp till 4 personer. I de grupprum som har dator finns det tillgång till Internet och Microsoft Office. Alla rummen är utmärkta på kartan över biblioteket.

Allergirum

På bibliotekets övre plan finns ett rum med arbetsplatser för dig som har allergi. Undvik starka dofter, nötter samt kläder som varit i kontakt med pälsdjur i detta rum.

Låna

Universitetskortet fungerar som bibliotekskort inom hela Stockholms universitetsbibliotek.

Frescatibiblioteket är en del av universitetsbiblioteket och det är därmed ditt universitetskort som fungerar som lånekort. Här kan du läsa våra låneregler. Mer information om lån.

Enhetens samlingar

Vid Frescatibiblioteket finns en kurslitteratursamling. För att låna måste du vara student eller anställd vid universitetet.

Kontakt

Telefon: 08-16 28 00
E-post: kundservice.sub@su.se

Frescatibibliotekets arkitektur & konstverk

Stockholms universitetsbiblioteks nuvarande huvudbyggnad invigdes 1983 och ritades av Ralph Erskine (1914-2005).

Tillbaka till toppen