Innehåll

Kursen har fokus på hur kunskap och information organiseras. Målet är att utveckla studentens förmåga att söka och värdera kunskap på vetenskaplig nivå. Vi anpassar gärna innehållet efter dina önskemål. Kursen har följande lärandemål:

  • Ha kännedom om olika informationskällor och söktjänster på bibliotekets webbplats
  • Att kunna genomföra en vetenskaplig informationssökning
  • Att kunna ta ställning till olika källor som är trovärdiga och relevanta för dig
  • Att ha kännedom om vikten av att skriva referenser på ett korrekt sätt och känna till olika verktyg som underlättar skrivandet av dessa

Välj upplägg

Digital resurs

"Söka värdera & referera" är en självstudiekurs som består av texter, filmer och quizz och tar c:a 45 minuter att genomföra. Resursen kan ersätta en föreläsning i biblioteket och kan integreras på studenternas kurssida i Athena. Biblioteket hjälper gärna till att lägga upp resursen i Athena.

Föreläsning i biblioteket

Boka en föreläsning på 45 minuter. Bibliotekets utbildningsrum har plats för max 25 personer. Föreläsningen kostar 1060 kronor per lektion och grupp. Ej avbokade beställningar debiteras. OBS! Under höstterminen 2020 hålls föreläsningarna via Zoom.

Flipped Classroom - digital resurs och uppföljande workshop

Studenterna förbereder sig genom att göra bibliotekets digitala resurs "Söka värdera & referera" och kommer därefter till en fördjupande workshop i biblioteket. Workshopen kostar 1060 per timme. OBS! Under höstterminen 2020 hålls workshopparna via Zoom.

Beställ kurs

Boka kursen här

 

Tillbaka till toppen