Program

16.30 Serveringen öppnar för afterwork och mingel
17.00 Kvällens gästtalare
Ca 17.30–19.00 Informell diskussion och mer mingel

 

Visst kan alla vara med! - Caroline Hammar och Christina Tingskog

På vårens första Mötesplats barnkultur får du träffa Caroline Hammar som talar om allas rätt till delaktighet och fysisk aktivitet. Hon avslutade sin dansutbildning vid Kungliga Svenska Balettskolan 2008 och har sedan dess arbetat som dansare och koreograf. Efter möten med barn och unga som precis som hon själv har en svår synnedsättning insåg hon att alla inte har fått samma möjligheter som hon, vilket fick henne att även engagera sig som föreläsare.

Medverkar i samtalet gör också koreografen Christina Tingskog som  berättar om sina erfarenheter av arbetet med en integrerad ensemble, dvs. dansare med och utan funktionsnedsättningar. Bland annat ligger hon bakom föreställningen ”PERFECT or Join My Picnic”. Christina Tingskog har arbetat för den unga publiken i tjugofem år och blandar ofta professionella dansare och amatördansare i sina uppsättningar. Hennes föreställningar turnerar över hela Sverige och behandlar teman som identitet, makt, filosofi och förhållandet människa–vetenskap.

Om mötesplats barnkultur

Mötesplats barnkultur är en informell mötesplats för dig som arbetar med barnkultur eller bara är intresserad. Länsmusiken, Danskonsulenterna i Stockholms stad och län samt Centrum för Barnkulturforskning står satsningen som pågått med regelbundna träffar sedan våren 2012.

Läs mer här:Mötesplats barnkultur