Den brittiska kompositören och stråkpedagogen Mary Cohen har komponerat  ett verk direkt för de unga musikskoleeleverna utifrån orkesterinstrumentens specifika karaktärer. Verket består av 25 korta satser där en berättare för historien framåt mellan varje sats. Slutresultatet har blivit en föreställning som hade urpremiär i Nacka i april och kommer att ges som familjeföreställning på Musikaliska den 18 oktober.

På mötesplatsen får vi bland annat se en film där tonsättaren står i fokus och som följer hennes tankar och arbete med projektet under ett halvårs tid med glimtar från repetition och föreställning. Vi avslutar med frågor och en diskussion om betydelsen att genomföra ett projekt som detta där tonsättaren har skrivit ett verk på klassiskt vis, men anpassat för unga musiker.  Detta projekt kan ses som ett pilotprojekt och ge stor inspiration till andra skolor.

Om mötesplats barnkultur

Mötesplats barnkultur är en informell mötesplats för dig som arbetar med barnkultur eller bara är intresserad. Länsmusiken, Danskonsulenterna i Stockholms stad och län samt Centrum för Barnkulturforskning står satsningen som pågått med regelbundna träffar sedan våren 2012.

Läs mer här: Mötesplats barnkultur

 

Tider:

Kl 16.30: Bistro Birgit öppnar för mingel.
Kl 17.00: dags för kvällens gästtalare.
Ca 17.30–19.00: informell diskussion och mer mingel.