Maria Erikssons avhandlingsstudie från 2019 handlar om några tjejers interaktion med bilder i relation till flickskapande normer. Detta i en tid då bildundervisningen vid

Porträttbild av Maria Eriksson

studiens två gymnasieskolor uppmuntrar feministisk attityd hos de unga, samtidigt som vissa mediala och politiska röster börjat föra en retorik om att feminismen ”gått för långt”. Utgångpunkt för studien är relationer mellan blickar, bilder och kroppar.

Maria är lektor vid Institutionen för bild- och slöjdpedagogik (IBIS) vid Konstfack. Hon har en bakgrund som konstnär och bildlärare.

Vi bjuder på smörgås och kaffe från klockan 16.30. Föreläsningen pågår mellan klockan 17.00-18.00.

Föranmäl dig här

Varmt välkommen till Teater Tre 30 november!

För mer information om Flickblickar klicka här.

För mer information om  Barns kulturarv – arkivets visuella röster klicka här.

Om mötesplats barnkultur

Mötesplats Barnkultur är en mötesplats för dig som är intresserad av barnkulturområdet. Inbjudna gästföreläsare berättar om nyskapande projekt, nyheter inom forskningen och om spännande verksamheter inom olika kulturområden. Mötesplatserna äger rum på Teater 3, Rosenlundsg 12 i Stockholm.

Mötesplats barnkultur är ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, Konsulentenheten på Region Stockholm, Centrum för barnkulturforskning och Teater Tre.