Genom projekt som ”Magiska barnarkitekter”, en workshop som kreativt och lekfullt påverkar barns rätt till staden, och ”Magiska trädgården”, ett stadsutvecklingsprojekt mellan 2014-2017 på Kvarnholmen i Stockholm, syftar deras verksamheter att göra samhället mer demokratiskt, klimatsmart och lekfullt.

Bild av Amanda Larsson i ett fönster med överskriften "Magiska talarstolen"

Med hjälp av bilder, material och dokumentation från ”Magiska trädgården”, ”Arkitekturkollo” och ”VM i Trädhus” sätter Amanda fokus på etiska utmaningar och vinster med att arbeta aktivistiskt, kulturellt och tvärsektoriellt mellan kulturarbetare, barn och unga, museum, kommun och kommersiella aktörer.

Om Amanda Larsson

Amanda Larsson är grundare och verksamhetsledare för Magiska. Hon har tilldelats Stadsmiljöpriset 2015 för stadsutvecklingsprojektet ”Magiska Trädgården”, Bopriset 2019 för sitt arbete med ”Magiska Barnarkitekter” och utsetts till årets möjliggörare under arkitekturgalan 2020 för sitt arbete med ”Arkitekturkollo”. 

För mer information om Magiska:

https://cargocollective.com/magiska/Hem
https://vimeo.com/129968916
https://vimeo.com/350927381

Anmälan

Anmälan sker via formulär här.

Om mötesplats barnkultur

Mötesplats Barnkultur är en mötesplats för dig som är intresserad av barnkulturområdet. Inbjudna gästföreläsare berättar om nyskapande projekt, nyheter inom forskningen och om spännande verksamheter inom olika kulturområden. I vanliga fall brukar mötesplatserna äga rum på Teater 3, Rosenlundsg 12 i Stockholm. Mötesplatserna är ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, Konsulentenheten på Region Stockholm, Centrum för barnkulturforskning och Teater Tre.