Tidigare symposier

bild symposium 2020

Barnkultursymposium 2020: Favorit i repris! Bruk och återbruk inom barnkulturen

Symposiet äger rum idag och imorgon enligt plan, så länge inte nya direktiv kommer. Hörsalen tar inte mer än 150 personer vilket med god marginal håller oss inom rekommendationerna för sammankomster. Varmt välkomna!

Illustration av Freja Erixån

Barnkultursymposium 2018: Barnnorm och kroppsform – om ideal och sexualitet i barnkulturen.

2018 års symposium handlade om sexualitet, ideal och normer i barnkulturen. Vi pratade om sex i läromedel, nakenhet i visuell kultur, skönhetsideal i barnfilm, barns frågor om kropp och sexualitet, scenkonst för barn och unga med funktionsvariationer, selektering inom barnidrott och mycket mer.

CBK

Barnkultursymposium 2017: Barnkulturens gränsland

Årets symposium äger rum den 15-17 mars. Under symposiet kommer vi att belysa och diskutera barnkulturens gränser och gränser i barnkulturen. I länken finns mer information om programmets innehåll och vilka som kommer att medverka.

Huvudfoting

Barnkultursymposium 2016

"Tillbaka till framtiden - barnkultur i dialog med vårt förflutna" är årets tema. Vi belyser och diskuterar förhållandet mellan nu och då i barnkulturen.

Barnkultursymposium 2014: Synas, höras, finnas - plats för barnkultur!

Välkommen till årets barnkultursymposium: Synas, höras, finnas - plats för barnkultur! Symposiet äger rum 19-21 mars och som vanligt är det fri entré och ingen föranmälan. Nedan finner du ett smakprov på vad som kommer ske under de tre dagarna. Programmet i sin helhet finns som pdf längs ned på sidan. Varmt välkommen!

Skrift 47

2013: Barnkultursymposium: Mycket väl godkänd? Vad är kvalitet i barnkulturen?

Vad är egentligen kvalitet i barnkultur och vem är det som bestämmer? Det är frågor som vi kommer fördjupa oss i under årets barnkultursymposium 20-22 mars arrangerat av Centrum för barnkulturforskning. Det blir paneldebatter och föreläsningar med forskare och praktiker som Boel Westin, Gunilla Dahlberg, Ulf Stark, Pia Huss, Per Gustavsson, Behrang Miri m.fl.

knappar på kappa

2012: "Nu vill jag prata" Barns röster i barnkulturen

Det var det spännande temat för 2012 års symposium som gick av stapeln 21-23 mars.

Allmän information: cbk@barnkultur.su.se

Expedition
E-post: cbk@barnkultur.su.se

Besökstid/telefontid: Enligt överenskommelse.

Studievägledare
Kontakta cbk@barnkultur.su.se för information om studievägledning.

Besöksadress:
Svante Arrhenius väg 21 A, Frescati, Stockholms universitet