Centrum för barnkulturforskning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Centrum för barnkulturforskning
höstträd

Sen anmälan inför höstterminen 2020

Missade du att söka till en utbildning under höstens sökperiod? Från den 15 juli har du chansen att göra en sen anmälan till höstens utbildningar som fortfarande har platser kvar.

Blomma /Sally 4 år

Utbildning i Barnkultur ger både bredd och spets

Är du intresserad av kultur för barn, barns eget skapande och barns upplevelser av kultur? Då är ämnet barnkultur något för dig! Synen på barn och barndom förändras och vad som anses vara bra och nyttigt för barn förändras likaså. Vilken kultur som produceras och presenteras för barn beror till stor del på vilken barnsyn som är rådande och vilka normer som finns i samhället. Detta kommer vara några av utgångspunkterna för dina studier i ämnet barnkultur.

pojke med clownnäsa

Distanskurs i barnkultur ht20

I höst ger vi åter distanskursen Barnkultur i samtid, särskilt för dig som är verksam inom kulturområdet eller som på annat sätt arbetar med barn. Ett bra tillfälle för dig som vill fördjupa och bredda din kunskap om barnkultur!

Sara_Grip_student_Barnkultur_CBK.JPG

Intervju med Sara Grip, barnkulturstudent

Sara Grip studerar på kulturvetarprogrammet och har valt barnkultur som huvudämne. Läs mer om varför hon valde barnkultur, hur hon upplever sina studier och vad hon har för drömmar och planer.

Djur, natur och sopretur

Ny skrift! Djur, natur och sopretur - perspektiv på barnkulturen i antropocen

Sedan urminnes tider har djuren varit ett självklart inslag i barnkulturen och nästan lika länge har naturen stått som symbol för den goda barndomen. Men på senare år har någonting hänt. Visst förknippas djur och natur fortfarande med glädje, men också med förödelse i spåren av människans framfart – inte minst inom samtida barnkultur.

mamma

Prenumerera på nyhetsbrev från Centrum för barnkulturforskning

Centrum för barnkulturforsknings nyhetsbrev informerar om evenemang och aktuella nyheter ca 2-3 gånger per termin.

Mötesplats barnkultur

Ny samarbetspart till Mötesplats barnkultur

Efter ett uppehåll är vi mycket glada att starta Mötesplats Barnkultur igen! Mötesplatserna är fortfarande ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, Region Stockholm Dans Cirkus samt Centrum för barnkulturforskning, men nu har vi en ny samarbetspart och ny plats, Teater Tre på Rosenlundsgatan 12 i Stockholm.

Senaste nyheterna