Centrum för barnkulturforskning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Centrum för barnkulturforskning
Festliga ballonger

Festligt när CBK firade 40 år – se hela galan i efterhand!

Den 18 mars sändes CBK:s jubileumsgala direkt från Kulturhuset stadsteatern i Stockholm. Nu finns hela jubileumsgalan att ta del av även för dig som inte hade möjlighet att vara med!

Astrid Lindgren-staty i Stockholm

ALDRIG VÅLD - seminarieserie om barns rättigheter, nu som podd

Under våren 2020, i skuggan av den pågående coronapandemin, har ett antal olika organisationer larmat om ökat våld mot barn, ökade internetrelaterade brott mot barn och ökande orossamtal från barn. Av den anledningen bjöd Dramaqueen, i samarbete med bland andra Centrum för barnkulturforskning i oktober in till tre samtalskvällar för att diskutera barns rättigheter under rubriken ALDRIG VÅLD. Dessa samtal går nu att ta del av i poddformat.

Blomma /Sally 4 år

Utbildning i Barnkultur ger både bredd och spets

Är du intresserad av kultur för barn, barns eget skapande och barns upplevelser av kultur? Då är ämnet barnkultur något för dig! Synen på barn och barndom förändras och vad som anses vara bra och nyttigt för barn förändras likaså. Vilken kultur som produceras och presenteras för barn beror till stor del på vilken barnsyn som är rådande och vilka normer som finns i samhället. Detta kommer vara några av utgångspunkterna för dina studier i ämnet barnkultur.

Sara_Grip_student_Barnkultur_CBK.JPG

Intervju med Sara Grip, barnkulturstudent

Sara Grip studerar på kulturvetarprogrammet och har valt barnkultur som huvudämne. Läs mer om varför hon valde barnkultur, hur hon upplever sina studier och vad hon har för drömmar och planer.