Vad bra att vi sågs på Skolforum!

Representanter från lärarutbildningarna vid Stockholms universitet är helnöjda med att ställa ut på Skolforum.

Till Skolforum kommer många yrkesverksamma lärare och skolhuvudmän. Förra året kom det cirka 9000 besökare och det verkar ha kommit lika många i år. Nataliya Hulusjö är informatör vid Stockholms universitet och samordnar insatsen som Stockholms universitet bidrar med på Skolforum. Hon menar att de är så glada över att ställa ut på Skolforum och har möjlighet att träffa de yrkesverksamma lärarna. Som utställare får man tillfälle att tala om vilka möjligheter som Stockholms universitet kan ge både när det gäller kompetensutveckling och främja det livslånga lärandet.

Alexander Ringholm

Engagerade lärare

Alexander Ringholm från Studentavdelningen vid Stockholms universitet tycker att det är kul att de som kommer ställer genomtänkta frågor, är pålästa och vet vad de vill uppnå. Många frågor som han fick handlade om hur man kan få utökad behörighet, kompetensutveckling och vilka vägar som finns för att kunna bli legitimerad lärare. Han upplever att lärarna på mässan brinner för sitt yrke. De är engagerade och de vill lägga ner tid både på sin kompetensutveckling och för att utveckla sitt klassrum.

Samtal med skolhuvudmän

Ulla-Brita Ekqvist representerar den delen av lärarutbildningarna som arbetar med lärarlyften, vidareutbildning av lärare utan lärarexamen och utländska lärares vidareutbildning. Hon tycker att det känns bra att visa att uppdragsutbildningarna är en viktig del av Stockholms universitet. På mässan har hon främst träffat skolhuvudmän, representanter från kommuner och lärarkollegor. Ulla-Brita menar att det är angeläget att ta del av vad som pågår utanför läroverket och träffa skolhuvudmän.

Relevant utbildning

En representant från Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen vid Stockholms universitet är Kristina Salenstedt Linder. Hon pratade främst med förskollärare och skolchefer som behöver utveckla sitt arbete samt med barnskötare som vill bli förskollärare. Framförallt är det program för barnskötare som vill bli förskollärare och flera kurser inom förskoledidaktiken både på grund- och avancerad nivå som är efterfrågade. Hon menar att det verkligen är uppskattat att Stockholms universitet finns på plats för att kunna svara på besökarnas frågor och kan erbjuda relevant utbildning.

Populära seminarier

Seminarierna som Stockholms universitet erbjöd har varit mycket populära. Det har till och med varit så att folk får stå i långa köer eller vända i dörren för att de inte får plats. Det gällde till exempel vid Eva Kanes föreläsning om lekpraktiker på fritidshem. Stockholms universitet ger bra föreläsningar och lyfter forskningen inom förskola och skola.

Vi ser fram emot att se er igen!

Text och bild: Nicole Thorén

Lärarutbildningsportalen