Lediga anställningar

Kommunikatör (tidsbegränsad anställning)

Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen söker en Kommunikatör. Anställningen avser deltid 50 %. Sista ansökningsdag: 2017-10-18.

Ref.nr SU FV-3097-17

Vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen bedrivs utbildning på grund-, avancerad- och forskarnivå inom fyra ämnen: barnkultur, barn- och ungdomsvetenskap, förskoledidaktik och fritidspedagogik. Sammanfattningsvis ger vi drygt 25 fristående kurser, två lärarutbildningar på grundläggande nivå, masterprogram och ett antal kurser inom andra lärarutbildningar. Institutionens forskarutbildningsämnen är barn- och ungdomsvetenskap samt förskoledidaktik.

Institutionen består i dag av fyra avdelningar och här arbetar drygt 130 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Arbetet består i att aktivt kommunicera institutionens forskning och utbildningar på svenska och engelska via webb, sociala medier och pressmeddelanden samt vid mässor och konferenser. Du bistår även ledningen med internt kommunikationsstöd.

Som kommunikatör ingår du i en kommunikationsgrupp som arbetar med att uppdatera och utveckla institutionens webbplats. Du skriver målgruppsrelevanta texter och bearbetar text och bild för webb, nyhetsbrev och sociala medier. Du arbetar också med att ta fram olika typer av tryckt informationsmaterial, exempelvis affischer, broschyrer, skyltar och annonser till utbildningar, evenemang, mässor, intern kommunikation och annonsering av lediga anställningar.

Du arbetar mycket självständigt men driver dina frågor utifrån gemensamma strategier och mål. Det dagliga arbetet bedrivs i nära samspel med kollegor och ledande funktioner på institutionen. Du tillhör den tekniskt administrativa avdelningen och din närmaste chef är den administrativa chefen.
En del av ditt arbete sker i samverkan med en kommunikatörsgrupp för lärarutbildningarna vid Stockholms universitet. Du samverkar även med fakultetsinformatören vid Samhällsvetenskapliga fakulteten och universitetets centrala sektion för kommunikation.

Kvalifikationer
Du ska ha en akademisk examen och minst två års arbetslivserfarenhet med dokumenterad kunskap och erfarenhet inom webb och kommunikation. Du bör ha erfarenhet av både operativt och strategiskt arbete.
Du är en van användare av system för webbpublicering. Det är meriterande om du har erfarenhet av Polopoly samt har god kunskap i Adobes bildproduktionsprogram och Google Analytics. Det är önskvärt att du har kunskaper i fotografering och gärna även produktion av webbfilmer.

Du är en erfaren skribent samt har god språklig och stilistisk förmåga i tal och skrift i både svenska och engelska. Du är van vid att arbeta med webb och sociala medier som kanal och du har god kunskap inom layout för framställning av foldrar, broschyrer och annonsmaterial. Du bör vara duktig på att ta fram kärnfulla texter för pressmeddelanden och webb. Det är meriterande med erfarenhet av redaktionellt arbete inom utbildning och forskning eller kommunikationsarbete i en stor organisation med många organisatoriska enheter.
Du ska också ha en god förmåga att strukturera och organisera ditt arbete, vara drivande och arbeta självständigt genom att ta ansvar och egna initiativ. Anställningen ställer även krav på flexibilitet, stresstålighet, god samarbetsförmåga och ett serviceinriktat förhållningssätt. Du ska vara beredd att lösa såväl små som stora uppgifter på ett effektivt och metodiskt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningen avser deltid 50 % och är tidsbegränsad 6 månader. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Vi välkomnar ansökningar från män eftersom vi eftersträvar en jämnare könsfördelning bland administratörerna vid institutionen.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av administrativ chef, Louise Beskow, tfn 08-120 762 40, louise.beskow@buv.su.se.

Fackliga företrädare
Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Bokmärk och dela Tipsa

KONTAKT

Besöksadress
Frescati Hagväg 16B, 20 & 24
Frescati, Stockholm

Postadress
Stockholms universitet
Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen
SE - 106 91 Stockholm

Faktureringsadress (sve)
Stockholms universitet
Postbox 50741
202 70 Malmö
Referens: 318
Mer information

Organisationsnummer
Stockholms universitet: 202100-3062

Telefon: 08- 16 20 00 (vxl)
E-post: registrator@buv.su.se

För studentärende kontakta: Studentexpeditionen

Studie- och karriärvägledare

Centrum för barnkulturforskning

Har separat besöksadress och postadress, samt egen studentexpedition och studievägledning.
Hitta till CBK

LEDNING

Prefekt
Mats Börjesson
E-mail: prefekt@buv.su.se

Ställföreträdande prefekt
Anne-Li Lindgren

Biträdande prefekt
Ansvar för studentärenden
Margareta Aspán

Presentationer av alla medarbetare

Rickard Jonsson. Foto: Niklas Björling.

Intervjuer och föreläsningar

Läs intervjuer och se föreläsningar med våra lärare och forskare.

Institutionen på Facebook