Frescati Hagväg 24

Lärosalar

Institutionens lärosalar

Institutionens lokaler i Frescati hage har öppet måndag-fredag 07:30-17:00.

Kartor

Karta via Google maps till Frescati Hagväg 16B "hus 5"
Karta via Google maps till Frescati Hagväg 20 "hus 7"
Karta via Google maps till Frescati Hagväg 24 "hus 8"
Karta via Google maps till Lilla Fresacitvägen 5
Kartor över Stockholms universitets campusområden

Hitta hjärtstartare på campus - se Kris & stöd

Kartor i mobilen

Med hjälp av mobilappen "Stockholms universitet guide" kan du med hjälp av din telefon orientera dig vid universitetet samt hitta den service som finns för studenter.
Läs mer om appens funktioner och hur du laddar ner den

Kommunikationer

Tunnelbana

Skogsväg från Frescati Hagväg 16A mot tunnelbanan

Röd linje 14, hållplats Universitetet.

Gångväg genom skogen:

Denna väg rekommenderas inte vid snö/regn. Vid torrt väder är det en trevlig upplyst skogsväg till Frescati Hagvägs området. Vid tunnelbanans utgång går du direkt till vänster runt hörnet av Pressbyrån. Fortsätt under Roslagsvägen och följ vägen tills du passerat över järnvägsbron (Roslagsbanans station vid Universitetet). Ta sedan andra vägen till vänster efter bron, längs "Hälsans stig" och följ vägen genom skogen tills du kommer fram till skylten Frescati hage, följ vägen till vänster ner för backen. Första tegelhuset till höger är Fresati Hagväg 16B sedan följer nr 20 (ett vitt trähus i två våningar) och sedan nr 24 (ett äldre tegelhus).

Gångväg via Södra huset och Studenthuset:

Gå av vid tunnelbanehållplats Universitetet och gå mot Södra huset "blå husen", passera sedan ner till höger och passera Studenthuset, nedför backen. Följ gångvägen till höger som sedan korsar Roslagsvägen vid trafikljusen. Sedan tar du till vänster och följer gångvägen parallellt med Roslagsvägen ca 30 meter, där svänger du upp till höger (passerar genom en grindport). Du är nu på Frescati Hagväg och fortsätter bara vägen rakt fram tills vägen kröker sig och du kommer till Frescati Hagväg 16B, 20 och 24.

Roslagsbanan

Hållplats Universitetet. Se beskrivning ovan, gångvägen via skogen.

Buss

Flera bussar går till hållplats Universitetet södra, bland annat buss 50 från Odenplan, samt buss 670 (mot Vaxholm) från Tekniska högskolan. Mer information om vilka bussar som stannar här kan du läsa på SL:s reseplanerare: SL:s reseplanerare.

Hållplats Universitetet södra ligger intill Studenthuset. Följ samma väg som ovan, som utgår från Studenthuset.

Bil

Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen vid Fresacti Hagväg ligger på västra sidan av Roslagsvägen norr om Roslagstull.

Om du kommer norr ifrån

Kör Roslagsvägen söderut. Kort efter du passerat campus fresacti sväng till höger vid skylt mot Brunnsvikens kanotklubb. Följ därefter skyltning till Frescati Hagväg.

Om du kommer söder ifrån

Kör Roslagsvägen norrut, en bit efter du passerat Roslagstull svänger du till höger vid Södra Husen, Frescati (Norra fiskartorpsvägen) för att därifrån kunna vända och köra Roslagsvägen söderut en kort sträcka. Sväng sedan av till höger vid skylten Brunnsvikens kanotklubb och följ därefter skyltning till Frescati Hagväg.

Ladda elbilen på universitetet