Foto: Elisabeth Ubbe.

Kvällens gäst är Carina Pérez som berättar om den ideella föreningen Danspiration som hon startat och drivit under fem års tid. I Danspiration används dansen som ett verktyg för att nå ungdomar. Dans och coachsamtal används som metod att få ungdomar att stärkas som individer, ge dem en positiv självbild och framtidstro och genom ökad kunskap en stabil värdegrund. Dessutom används dansen som ett naturligt forum för integration och diverse projekt för nyanlända och ensamkommande ungdomar. Danspiration är verksamma på grundskolor och asylboenden och har ett nära samarbete med Kulturhuset i Stockholm.

Mötesplats barnkultur

Välkommen till en mötesplats för dig som arbetar med barnkultur eller är intresserad om att veta mer om ämnet. Här kan du mingla, diskutera och ta del av senaste nytt eller höra om nyskapande projekt och verksamheter.

Varje gång presenterar en eller flera inbjudna gäster ett intressant projekt eller en spännande verksamhet, de senaste forskningsrönen, nya kulturpolitiska reformer eller något annat högaktuellt ämne. Det handlar om olika ämnen varje gång inom något av alla kulturområden; musik, dans, film, teater, konst med mera. Efteråt fortsätter mötesplatsen med informell diskussion och mingel.

Från 16.30 kan du fika och diskutera barnkulturfrågor med likasinnade. Fika finns till självkostnadspris. Kl 17 presenterar en eller flera inbjudna gäster ett aktuellt ämne eller projekt, de senaste forskningsrönen eller någon aktuell och inspirerande verksamhet. Från ca 17.40 fortsätter informella diskussioner, tillfälle till frågor och mingel.

Entrén är fri och det är bara att komma, men föranmäl dig gärna till susanne.rundberg@musikaliska.com

Samarrangörer: Länsmusiken i Stockholm, Dans i Stockholms stad och län samt Centrum för barnkulturforskning vid Stockholms universitet.

Mötesplats barnkultur

Affisch Mötesplats barnkultur: Danspiration - Dans för Inspiration, Information och Integration (793 Kb)