Moa Matthis. Foto: Caroline Andersson

Moa Matthis, fil dr, författare och skribent och lärare på Konstfack, Joanna Rubin Dranger, affilierad professor i illustration knuten till Konstfack och bildberättare och illustratör presenterar Kunskapsbanken Bilders Makt – en folkbildande kunskapsbank om rasistiska stereotyper öppen och tillgänglig för alla. Matthis och Rubin Dranger ger exempel på navigering och beskriver bakgrund, innehåll och pedagogik bakom Kunskapsbanken Bilders Makt.

Kunskapsbanken Bilders Makt drivs av Mångkulturellt centrum som en kunskapspilot inom Unesco LUCS. Finansierad av Postkodlotteriets kulturstiftelse.

Vi öppnar för mingel och enkelt fika kl 16.30 och kl 17 börjar föreläsningen.

Joanna Rubin Dranger. Foto: Caroline Andersson

Om mötesplats barnkultur

Välkommen till Mötesplats barnkultur – en informell mötesplats för dig som arbetar med barnkultur eller bara är intresserad! Länsmusiken, Danskonsulenterna i Stockholms stad och län samt Centrum för Barnkulturforskning står bakom denna satsning som pågått med regelbundna träffar sedan våren 2012.

Träffarna är gratis men föranmäl dig gärna till: susanne.rundberg@lansmusiken.nu.

Läs mer här.