Andreas Sohlberg, vid Slöjd Stockholm och en ung representant berättar om det sommararbete där unga under professionell ledning fick prova på att arbeta som arrangörer. Genom att utbilda, coacha och uppmuntra till att skapa sin egen verksamhet skapas bättre förutsättningar för ökad delaktighet och engagemang.

Andreas Sohlberg, enhetschef på Slöjd Stockholm berättar tillsammans med en ung representant om det sommararbete där unga under professionell ledning fick prova på att arbeta som arrangörer. Ett ungdomsnätverk bildades utifrån detta och ett antal ungdomar har även varit med i vinterns projekt ”Slöjd för asylsökande”. Andreas upplever precis som många andra delar av kultur- och föreningslivet ett minskat deltagande bland unga. Genom att utbilda, coacha och uppmuntra, skapas bättre förutsättningar för ökad delaktighet och engagemang. Från att tidigare ha arbetat för målgruppen lät de ungdomar från olika delar av länet med stöd av landstinget vara med och skapa sin egen verksamhet under sommaren 2015.

Mötesplats barnkultur

Välkommen till en mötesplats för dig som arbetar med barnkultur eller är intresserad om att veta mer om ämnet. Här kan du mingla, diskutera och ta del av senaste nytt eller höra om nyskapande projekt och verksamheter.

Varje gång presenterar en eller flera inbjudna gäster ett intressant projekt eller en spännande verksamhet, de senaste forskningsrönen, nya kulturpolitiska reformer eller något annat högaktuellt ämne. Det handlar om olika ämnen varje gång inom något av alla kulturområden; musik, dans, film, teater, konst med mera. Efteråt fortsätter mötesplatsen med informell diskussion och mingel.

Från 16.30 kan du fika och diskutera barnkulturfrågor med likasinnade. Fika finns till självkostnadspris. Kl 17 presenterar en eller flera inbjudna gäster ett aktuellt ämne eller projekt, de senaste forskningsrönen eller någon aktuell och inspirerande verksamhet. Från ca 17.40 fortsätter informella diskussioner, tillfälle till frågor och mingel.

Entrén är fri och det är bara att komma, men föranmäl dig gärna till susanne.rundberg@musikaliska.com

Samarrangörer: Länsmusiken i Stockholm, Dans i Stockholms stad och län samt Centrum för barnkulturforskning vid Stockholms universitet.

Mötesplats barnkultur